CHP'lilerin yapacağı hamle!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'de yeni bir MYK oluşturdu. Yeni MYK ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP'li Mehmet Sevigen, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP'lilerin yapacağı hamle!

Seçim hezimeti sonra CHP’de düzenlenen ilk MYK toplantısında tüm üyeler istifa etmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni bir MYK oluşturarak 14 ismi buraya atadı. CHP eski milletvekili Mehmet Sevigen, önemli açıklamalarda bulundu.

"KILIÇDAROĞLU DEĞİŞMEDİĞİ MÜDDETÇE HİÇBİR ANLAMI YOK"

CHP’nin yeni MYK atamalarını değerlendiren Sevigen, “Kılıçdaroğlu değişmediği müddetçe bunun hiçbir anlamı yok. Aynı tas aynı hamam. Buradaki problem Kemal Bey ve kafasındaki zihniyeti.” dedi.

CHP'Yİ BİTİRME PROJESİ

CHP'nin altının oyulduğunu söyleyen Sevigen, “Tamamen CHP’yi bitirme projesi, yukarıdan geldi Kemal Bey ve verilen görevi uyguluyor.” tepkisinde bulundu. 

"198 İNSANIN HEPSİ Mİ SUÇLU?"

Kendi döneminde birçok ismin değiştiğini ifade eden Sevigen, “Kemal Bey, kendi döneminde 178 tane yönetici değiştirdi. Bir 20’ye yakın daha isim değiştirdi, 198 oldu. 198 isim değişmiş, kendisi değişmiş. Bu 198 insanın hepsi mi suçlu ya?” tepkisinde bulundu.

"KEMAL BEY’E KARŞI ÇIKACAK BİR KADRO DEĞİL"

Yeni MYK üyelerinin Kılıçdaroğlu’nun yanlışına yanlış diyemeyeceklerini belirten Sevigen, “Bunlar kapıkulu ya! Bunlar hiçbir zaman Kemal Bey’in yanlışına ‘yanlış’ diyecek konumda değiller. Bunlar hiçbir zaman Kemal Bey’i uyarmaz, onun yanlışlarına karşı çıkamaz. Oradaki arkadaşlarımı küçümsemiyorum yanlış anlamasınlar. Ama o kadro, Kemal Bey’e karşı çıkacak bir kadro değil. 3-4 tanesi değişmemiş zaten. Ahmet Akın iyi çocuktur mesela, değişmemiş. Bunlara bir şey diyemem. Ama problem yukarıda.” dedi.

"KILIÇDAROĞLU’NUN AMACI BELEDİYELERİ PAZARLAMAK"

Kılıçdaroğlu’nun yerel yönetim seçimleri geçene kadar Kurultay’ı erteleme çalıştığına dikkat çeken Sevigen, “Kemal Bey toplumu oyalamaya çalışıyor. Kemal Bey’in amacı, toplumu oyalayıp yerel yönetimlere gitmek ve belediyeleri pazarlamak. ‘Belediye meclis üyelerini, il genel meclis üyelerini, belediye başkanlarını ben yaparım’ diyor. Bu onun sinyalidir, gözdağı vermeye çalışıyor.” ifadesinde bulundu.

'YEREL YÖNETİMLER' TAKTİĞİ

Kılıçdaroğlu’nun taktik yaptığını söyleyen Sevigen, “Yerel yönetimlerde başarı elde etmek için bir çaba sarf ediyor. Kendine göre ‘Yine ittifak yaparım’ diyor. ‘Kazandığımız zaman yerimde kalırım’ diye düşünüyor. Yerel yönetimleri kendisi dizayn etme düşüncesinde. Ama Kemal Bey orada olduğu sürece yerel yönetimleri de kaybederiz. Bunu 2,5 yıldır söylüyorum. Kemal Bey çekilmediği için bu seçimleri kaybettik biz.” dedi.

"KURULTAYA ADAY OLURSA ÇOK CİDDİ BİR PARTİ KURULUR"

CHP içerisinden yeni duyumlar aldığını belirten Sevigen, “Kemal Bey, ‘Kurultayda aday olmayacağım’ demezse, yeni ve çok ciddi bir parti kurulur. Kimse anlayamaz, dev bir kadroyla Türkiye’ye bir seçenek sunulur.  Yerel yönetimlerde toplumu seçeneksiz bırakmayız. Parti meclisinden hiç akla hayale gelmeyecek insanların hepsi başkaldırır. Murat Karayalçın gibi sesleri yavaş yavaş çıkmaya başladı insanların.” ifadesinde bulundu.

"YENİ PARTİ NE SARIGÜL'ÜN NE DE İNCE'NİN PARTİSİNE BENZER"

“Kurulacak parti ne Mustafa Sarıgül’ün ne de Muharrem İnce’nin partisine benzer. Çünkü toplumda bir talep artmaya başladı.” ifadesinde bulunan Sevigen, şunları söyledi:

“Bu kurultayda CHP’yi gerçek sahipleri alamazsa, Kemal Bey bırakmakta diretirse yeni bir parti kurulur. Kemal Bey illa ki ‘yerel yönetimlere gideceğim’ derse, zaten duygusal olarak bölünmüş olan partiyi fiziksel olarak da böler. CHP dışında farklı bir partiyle seçime girer.”

"KILIÇDAROĞLU İÇİN KAMUOYU ARAŞTIRMASI YAPIYORUZ"

“Kemal Bey, ittifak yaptığı isimler hakkında kamuoyu araştırması yapmadan 40 tane arkadaşımızı heba etti.” diyen Sevigen, şu ifadelerde bulundu:

"Kamuoyu yoklama şirketiyle anlaştım. ‘Kemal Bey, CHP’nin başında kalarak yerel yönetimlere gitsin mi gitmesin mi’ diye Kemal Bey hakkında bir araştırma yaptırıyorum. Önümüzdeki günlerde bunu açıklayacağım. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerini bilen şirketten rica ettim. 3-4 gün içerisinde açıklayacağım bunu. Halka soracağız. Halkın istemediğini göreceksiniz." 

"KILIÇDAROĞLU HALKA RAĞMEN DİRETİRSE HALK DÜŞMANIDIR"

"Halk, ‘Kemal Bey başarılıdır’ derse bir şey demeyeceğiz. Ama demezse, halkın istemediği bir şeyin önüne set kuranlar halk düşmanıdır. Buna da diretirse bana göre Kemal Bey halk düşmanıdır. Halkın taleplerine karşı gelen siyasetçiler halk düşmanlarıdır.”

Kaynak: Diyarbakır Söz