CHP'nin Kürt sorunu raporu hazır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kürt sorunu" yerine "terör sorunu" diye tanımladığı Kürt sorununa ilişkin çözümü için önerdiği 2 uzlaşma komisyonu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in masasına geliyor.

CHP'nin Kürt sorunu raporu hazır

CHP, "Kürt sorunu" demeden, "Terör sorunu" kavramı ile Kürt sorununu çözmeyi amaçlayan yol haritasını önümüzdeki hafta dilekçe ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sunağını açıkladı.

Yol haritasında, sorunu bitirmenin yolunun toplumsal uzlaşmadan geçtiği belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun toplumsal uzlaşma formülünde, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda olduğu gibi, TBMM'de ki her siyasi partiden seçilmiş akil adamlardan oluşacak bir uzlaşma komisyonunun kurulması ve buna paralel olarak parlamento dışında da ikinci bir komisyonun oluşturulması öngörülüyor.

KÜRT SORUNU RAPORU

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, formülün yer aldığı dilekçeyi, önümüzdeki hafta Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e sunacaklarını belirterek, "Anayasa konusunda nasıl bir uzlaşma komisyonu varsa, 'Terör sorunu' konusunda da paralel bir çalışma ve komisyon kurulabilir, diye düşünüyoruz. Dilekçede de bu yöntemi içeren bir mekanizma, bir süreç öneriyoruz" dedi. Loğoğlu, randevuyu kendilerinin ertelediklerini kaydederken, dilekçeyi CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile birlikte Çiçek'e sunacaklarını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz