CHP’nin yerel kazanı taşıyor!

CHP Genel Merkezinde yaşanan “krizlerin benzeri” Diyarbakır İl ve İlçe teşkilatlarında da yaşanıyor. Bağlar İlçe Başkanı, İl Yönetimine karşı açlık grevi başlattı.

CHP’nin yerel kazanı taşıyor!

CHP’nin Genel merkezinde yaşanan koltuk kavgasının yarattığı krizlerin benzeri, Diyarbakır İl ve İlçe Teşkilatlarında da yaşanıyor.İl Başkanlığınca iptal edilen Bağlar ilçe kongresi nedeniyle Bağlar İlçe Başkanı Recep Yavuz ve ilçe sekreteri Alaaddin Erişen ilçe binasında protesto amaçlı açlık grevine başladı. Yavuz, talebinin karşılanmaması halinde 3 günlük açlık grevini ölüm orucuna çevireceğini belirtti.

CHP’DEKİ KAZAN FOKURDUYOR

Cumhuriyet Halk partisi (CHP) Diyarbakır il Başkanlığınca iptal edilen Bağlar ilçe kongresi dolayısıyla Bağlar İlçe Başkanı Recep Yavuz ilçe binasında süreçle ilgili açıklama yaptı. Yavuz açıklamanın ardından ilçe sekreteri Alaaddin Erişen ile 3 günlük açlık grevine başlayacağını duyurdu.

Açıklamanın ardından açlık grevi eylemine başlayan Yavuz, sorunun çözümü için CHP eski milletvekili İlhan Cihaner’in sorunun çözümü ve destek amacıyla Diyarbakır’a geleceğini söyledi.

YAVUZ AÇIKLAMA YAPTI

Bağlar İlçe binasında açıklama yapan Yavuz, açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyet Halk Partisi Bağlar İlçe Başkanlığımızın 27 Eylül Pazar günü yapılması gereken İlçe Olağan Kongresinin İl Başkanı Abdullah Atik ve 13 İl Yöneticisinin tüzüğe aykırı olarak korsan bir şekilde aldığı karar ile kongremizin iptal edildiğini öğrendik. Bağlar İlçe Kongresi'nin iptal kararına gerekçe olarak mahalle sandıklarının kurulmaması gösterildi. Ancak Bağlar İlçe Başkanlığı olarak bahse konu olan Mahalle Delege listelerinde Bağlar İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinin ıslak imzalarının yanı sıra CHP İl Başkanı Abdullah Atik'in de ISLAK İMZASI Ve MÜHRÜ bulunmaktadır.”

SEÇME VE SEÇİLME HAKKI GASPI

İl Başkanı Atik’e, “Madem mahalle delege seçimi usulüne uygun yapılmadı ise il başkanı Abdullah Atik’in neden usule uygun olmayan bir seçime imza atıyor? İl Başkanı Abdullah Atik imzaladığı ve usulüne uygun diye onayladığı bu seçimi ne gerekçe ile iptal ediyor?” sorularını yönelten Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak buradan ifade etmek isterim ki İlçe Kongremizin İptal edilmesindeki asıl sebep İl Başkanı Abdullah ATİK'in 53 kişilik delege listesinden partiye aidiyet duygusu beslemeyen ve partinin hiçbir kademesinde emeği olmayan kendi yakınları ve akrabaları için 50 kişilik kontenjan talebidir. Ancak biz böylesi bir dayatmaya razı olamayacağımızı ve partinin öz evlatlarının temsiliyet haklarına sahip çıkacağımızı kendilerine belirttik. Şunu asla unutmamalıyız ki seçme ve seçilme hakkı tıpkı yaşam hakkı gibi anayasal hakkımızdır. Gerek İl Başkanımız Abdullah Atik ve iptal kararında imzası bulunan 13 İl Yönetim Kurulu Üyesine Basının ve Kamuoyunun huzurunda şu soruyu sormak isteriz; Eğer onur ve vicdan sahibi iseniz basının karşısına geçin ve DİYARBAKIR İl Örgütü olarak 16 ilçenin de tüzüğe uygun hareket ettiğini söyleyin yoksa gerek üyelerimizin gerekse de ilçe yönetimimizin gasp ettiğiniz seçme ve seçilme hakkını bir an önce teslim edin.”

ANTİDEMOKRATİK UYGULAMA

3 günlük açlık grevi eylemi yapacağını duyuran Yavuz, son olarak şunları kaydetti: “Ben bugün bu basın açıklamasında sadece Diyarbakır'a emek veren partililerimize değil, bütün Türkiye'de partimize emek vermiş mücadele etmiş yoldaşlarımıza seslenmek istiyorum. Bizler Sayın Genel Başkanımız KEMAL KILIÇDAROĞLU'nun Adalet Yürüyüşünü başlatmasının altında yatan Hak, Hukuk ve Adalet yürüyüşünü ilham alarak hakkın hukukun ve adaletin yerini bulması adına gerek bizim gerekse de diğer partililerimizin hak mağduriyetlerinin sesi olmak adına bugün itibariyle 3 günlük açlık grevine başlayacağımı bu anti demokratik kararın düzeltilmemesi halinde ise açlık grevini ölüm orucuna dönüştüreceğimi kamuoyu önünde beyan ederim.”

Kaynak: Diyarbakır Söz