CHP’ye yakışan çıkış!

CHP her yönüyle “hezimet” olan Lozan’ı “resmi bayram” günü olarak ilan edilmesini istedi.

CHP’ye yakışan çıkış!

Türkiye’nin sahada kazandığını masada kaybettiği gerçeğiyle tarihe “hezimet” olarak geçen, ancak tek parti ve şeflik dönemiyle “zafer” ilan edilen Lozan Anlaşmasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “resmi bayram günü” olarak ilan edilmesini istedi.

Kılıçdaroğlu “99. yıl dönümünde 'Lozan' için, "Parlamento açıldığında vereceğimiz ilk kanun teklifi, Lozan'ın resmi bayram olarak kabul edilmesinin teklifi olacaktır"  demesi dikkat çekti.

LOZAN ANLAŞMASI ÜLKENİN TAPUSU İMİŞ!

“Lozan, ülkemizin tapu senedidir" diyen Kılıçdaroğlu’nun sosyal medyada yaptığı ulaşımda şu ifadelere yer verdi. "Büyük bir diplomasi zaferine imza atarak bağımsız Türkiye'nin yolunu açan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İsmet İnönü'yü ve tüm milli mücadele kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyor, Lozan Barış Antlaşması'nın 99'uncu yılını kutluyorum. Milli mücadelemizi, büyük bir diplomasi zaferiyle taçlandırdığımız Lozan Barış Antlaşması'nın yıl dönümünde tekrar söylüyorum. Parlamento açıldığında vereceğimiz ilk kanun teklifi, Lozan'ın resmi bayram olarak kabul edilmesinin teklifi olacaktır. Lozan, ülkemizin tapu senedidir"

KILIÇDAROĞLU BUNA NE DİYECEK

Burada, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın dedesi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, TBMM'deki görüşmelerde Lozan'ı en ağır şekilde eleştirenlerin arasında yer almış ve ret oyu vermişti.

Öztrak'ın dedesi'nin 21 Ağustos 1923 günü Meclis tutanaklarına yansıyan konuşmalarında Lozan için; "Maalesef Misak-ı Milli'mizi hiçbir suretle memnun edecek derecede olmadığı gibi ona dair bir kelimeyi de muhtevi değildir" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun bu son çıkışının da böyle bir çelişki ile darbe alması CHP Genel Başkanı'nı zora sokacağa benziyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler