Görüş Bildir

Çiçek'ten Kılıçdaroğlu'na jet yanıt!

"Kullandığı ifadeler kabul edilemez ve üzüntü vericidir'

Çiçek'ten Kılıçdaroğlu'na jet yanıt!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin bugünkü TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmaya ilişkin, ''Sayın Kılıçdaroğlu'nun şahsım ve Meclis Başkanlığı makamına karşı kullandığı ifadeler kabul edilemez ve üzüntü vericidir'' dedi.

Çiçek, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

''TBMM Başkanı olduğum tarihten başlayarak hiçbir siyasi parti yetkilisi veya parti genel başkanına karşı polemik konusu olacak herhangi bir açıklamam, demecim ve cevabım olmamıştır ve buna gereken dikkati gösterdim.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin bugünkü grup toplantısında Genel Başkan Sayın Kılıçdaroğlu'nun şahsım ve Meclis Başkanlığı makamına karşı kullandığı ifadeler kabul edilemez ve üzüntü vericidir.

Sayın Kılıçdaroğlu'nun kullandığı talihsiz ve hakaretamiz ifadeler bulunduğu makamın ağırlığıyla da mütenasip değildir.

Daha saygılı ve duyarlı bir üslup kullanmak özellikle sorumluluk makamında olanların gözetmesi gereken en önemli unsurdur.''

Kılıçdaroğlu ne demişti?

"Sayın Cemil Çiçek son olaylarda iyi bir performans sergileyemedi. Ona yakışan “muhalefetin sesi kesilir mi” demekti. Sayın Çiçek kalıbının adamı değildir. İçtüzük parlamentonun anayasası gibidir. Demokrasilerde asıl olan muhalefetin konuşmasıdır.

Cemil Çiçek’e Recep Tayyip Erdoğan’a söylüyorum Polatlı’da top sesleri gelirken bu Meclis’in sesi kesilmemişti. Siz kesemezsiniz. CHP milletvekilleri o kürsünün şerefini kurtarmışlardır. Sonra gecenin geç saatlerinde AKP milletvekillerini örgütleyerek CHP milletvekillerine saldırttılar. Kaba güçle… Milletin kürsüsünden milletin vekillerinin özgürce konuşması korunmuştu. AKP milletvekilleri ise püskürtülmüştür. Demokrasi adına halk adına özgürlükler adına o kürsüye sahip çıkan bütün arkadaşlarımı kutluyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi