Görüş Bildir

Cizre’de 93 sandığın yeri değiştirildi

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde İlçe Seçim Kurulu, Cudi, Sur ve Nur mahallelerinde bulunan toplam 93 seçmen sandığının, cadde ve sokaklarda hendeklerin bulunması nedeniyle yine aynı mahallelerde bulunan başka okullara kurulması kararı verildi.

Cizre’de 93 sandığın yeri değiştirildi

Cizre İlçe Seçim Kurulu, her biri ayrı ayrı seçim bölgesi olarak belirlenen Cudi, Nur ve Sur mahallelerinde daha önce Sandık alanları olarak belirlenen okulların etrafındaki cadde ve sokaklara barikatlar ve hendekler nedeniyle, güvenlik güçleri ve Sandık kurulu başkan ve üyelerinin görevlerini sağlıklı ortamda yapması, rahat bir şekilde oy kullanılmasının sağlanması için seçim bölgesi dahilinde bulunun okulların hangisine Sandık kurulmasının uygun olacağı ile ilgili talebi değerlendirdi.

Cizre ilçe Seçim Kurulu, aldığı kararla, 1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde Cudi Mahallesi'nde seçmen sayısı, ulaşım imkanları bulunan okullar ve derslik sayısını dikkate alarak toplam 47 sandığın Menderes ve Ahmet Hani Ortaokulları ile Nuh Nebi İlkokulu'na kurulmasına; Sur Mahallesi'nde de 15 sandığın aynı mahallede bulunan Vatan İlk ve Ortaokulu'na; Nur Mahallesi'nde bulunan 31 sandığın Cizre Atatürk Anadolu Lisesi ile Metin Bostancıoğlu İlk ve Ortaokulu'na kurulmasına karar verdi.

HDP: KARAR YANLIŞ

HDP Cizre İlçe Başkanı Ali Karadeniz, kararın yanlış olduğunu belirterek, her şeye rağmen halka oy kullanma çağrısında bulundu. Karadeniz, "Bildiğiniz gibi Yüksek Seçim Kurulu bir karar almış. Her Sandık kendi yerinde kullanılacak, şimdi İlçe Seçim Kurulu yine bir karar almış; mahalle ve okullar güvenlikli olmadığı için böyle bir karar almış. Cudi Mahallesi'nin 17 bin nüfusu vardır, bunların hepsi bir okulda olacak. Yani sadece millete eziyet olduğu için yapıyoruz, Yine okullarda 200, 300 öğretmen vardır. Bu öğretmenlerin can güvenliği yoksa, sandığın nasıl olur? Onun için ilçe seçim kurulu karar almış biz bu kararı yanlış olduğunu değerlendiriyoruz. Ama yine Cizre halkına çağrı yapıyoruz; Yani nerede olursa olsun herkes sandığa gidip oyunu kullansın, yine de bütün oylar bir köyde bile olsa gidip kullansınlar" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi