Görüş Bildir

Çözüm Süreci'nin Orkestra şefidir

Başbakan Yardımcısı Akdoğan "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çözüm Süreci'nin orkestra şefidir. Hükümetin kararlılığı, samimiyeti ve iradesi kadar Cumhurbaşkanı'nınki de önemlidir" dedi.

Çözüm Süreci'nin Orkestra şefidir

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Çözüm Süreci'nin orkestra şefi olduğunu belirterek, "Kanaati ve iradesi önemlidir. Hükümetin bu konudaki kararlılığı, samimiyeti ve güçlü iradesi ne kadar önemliyse Cumhurbaşkanı'nın kararlılığı da o kadar önemlidir" dedi.

>Ankara temsilcisi gazetecilerle bir araya gelip, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akdoğan, Çözüm Süreci ve demokratikleşme alanında çok önemli adımlar attıklarını belirterek "Kardeşlik Projesi" adı altında reformlar yaptıklarını söyledi.

>"Biz bu adımları atarken, reformları yaparken bir pazarlığın parçası olarak bunları yapmadık" diyen Akdoğan, halka dönük temel hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi konusunda doğru bildikleri ne varsa bunları yaptıklarını ve yapacaklarını ifade etti. Başbakan Yardımcısı Akdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

>"HDP ile siyasi bir rekabetimiz var, birbirimizi eleştireceğiz, tartışacağız, bu başka bir şeydir. Çözüm Süreci başarıyla sonuçlanınca da bizim HDP ile siyasi mücadelemiz devam edecek. Çünkü biz siyaseten rakibiz ve onların siyasi anlayışlarını kabul etmiyoruz. Bu anlayışın bölgede Kürtlerin faydasına, değer dünyasına uygun olduğunu da düşünmüyoruz. Kürtleri de bu anlayışa teslim edecek değiliz. >

>Çözüm Süreci'nde devam eden görüşmeler bağlamında HDP'nin üstlendiği bir rol var. Bu çerçevede onların daha dikkatli hareket etmesi lazım. Selahattin Demirtaş'ın Sayın Cumhurbaşkanı'na dönük açıklaması veya süreçle ilgili zaman zaman negatif açıklamaların uygun olmadığını düşünüyorum."

>'Yüzde 68 destek var'

>Süreci AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığına dikkati çeken Akdoğan, "Bugün son ankete göre Çözüm Süreci'ne destek yüzde 68 oranında. Bir sürece eğer yüzde 68 oranında toplumsal destek varsa bunu doğru anlamak gerekir" görüşünü dile getirdi. >

>Akdoğan, bu desteğin HDP'ye ve Selahattin Demirtaş'a olan güvenle ortaya çıkmadığını dile getirerek, "Öyle olsaydı onların oyu 7-8'lerde kalmazdı. Bu büyük bir siyasi hareketin, yüzde 52 ile seçilen bir Cumhurbaşkanı'nın topluma verdiği güvenle oluşmuş destektir. Bu süreci HDP'ye rağmen biz başlattık ve bu noktaya getirdik" ifadelerini kullandı.

>'HDP barajı geçemezse kıyamet kopmaz' > >

>Akdoğan, Çözüm Süreci'ne AK Parti'nin oyunun üstünde toplumsal destek sağlandığını ifade ederek, "Bu, sadece AK Parti'ye oy verenlerin değil sürece karşı olduğunu söyleyen siyasi parti seçmenlerinin de süreci özümseyip kabullendiklerini, kanın durmasını istediklerini gösteriyor. Bu da çok önemli bir noktadır" diye konuştu.

>Süreçten çok hazzetmeyen, menfaati bozulan birtakım çevrelerle örgüt içindeki bazı yapıların, "bu süreci nasıl bozabiliriz" arayışında olduğunun anlaşıldığını belirten Akdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

>"Burada eller tekrar tetiğe yönelirse, 'bu ateşe nasıl benzin dökebiliriz' diye bir çaba olursa bu ateşi yakanlar yanarlar. Burada kamu düzeni ve güvenlik konusunda sürecin selametini sağlamak için ne yapmak gerekiyorsa bunlar yapılır. Birileri, birtakım provokasyonlar düşünüyorsa devlet gereken tedbirleri alır ve yapanın yanında kar kalmaz. Herkes bedelini öder. Ateşle oynayan kendi yanar.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi