Cumhurbaşkanı Avrupa Birliğine seslendi, " Hurda yeri heveslenmesinler"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28. dönem 2. dönem Yasama yılı açılış programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Avrupa Birliğine seslendi,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28. dönem 2. dönem Yasama yılı açılış programında konuştu.

 Yoğun gündemiyle konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı  "Avrupa Biliğinin uzun zamandan beridir Türkiye'yi oyalayarak her geçen gün de üyelik alabilmesi için sürekli yeni şartlar dayatıldığını ifade ederek artık diledikleri kararları verebilirler" dedi.

Konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan FETÖ Soruşturması kapsamında ceza alacakken Avrupa İnsan Hakları mahkemesinin verdiği kararla ceza almaması gerektiği savunulan şahısla ilgili ise

"içişlerimize karışmaya çalışıyorlar,Anayasa mahkemesinin verdiği son kararın adeta bardağı taşıran son damla olduğu o karardan cesaret alan terör örgütü mensupları ve yandaşları ve hurda yeri heveslenmesinler."

ifadelerine yer verdi. 

MEZARLIKTA ISLIK ÇALMAK GİBİ BİR ŞEY

Avrupa Birliğine uzun yıllardır alınmayı bekleyen Türkiye'nin her zaman başka zorluklarla karşılaşmasını

"Yönetimlerde ise de Avrupa Birliği'nin ülkemize yönelik adaletsiz ve Akdağ Vefa ile uyuşmayan tutuma sahiptir. Ülke olarak Avrupa Birliği'nden herhangi bir beklentimiz yoktur. İyice lafta kalan tam üyelik sürecini sonlandırmak gibi bir niyetleri varsa işin o tarafını da kendileri bilir biz Adalet özgürlük ve eşitlikler noktasında gerekirse Kopenhag kriterlerini Ankara kriterleri yapar yine yolumuza devam ederiz." 

ifadelerini kaydetti. 

Diyarbakır Söz

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler