Görüş Bildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihe geçecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kazanması halinde Bolu'ya heykel dikeceğini söyleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan sözünü tutacağını açıkladı. Böylece Erdoğan, muhalefet partisine heykel diktiren ilk lider olarak dünya tarihine geçecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihe geçecek!

CHP'den 1 yıl süreyle geçici ihraç kararı verilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi'nden önce 18 Nisan tarihinde sosyal medya hesabından, “Recep Tayyip Erdoğan seçimi bir kez daha kazanırsa Bolu’nun en görünür yerine devasa bir Erdoğan heykeli dikeceğim” demişti. 

AK PARTİ VE MHP'Lİ MECLİS ÜYELERİ SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kazanamayacağını düşünerek büyük söz eden Özcan, seçimleri Erdoğan'ın kazanması sonrası vaadiyle yüz yüze geldi. Bolu Belediye Meclisi'nin haziran ayı ilk toplantısında, AK Partili Belediye Meclis Üyesi Kamuran Avcı ve MHP’li Meclis Üyeleri Fatih Silin ve Necdet Çakır, Başkan Özcan’ın sözünü tutması gerektiğini hatırlatarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın heykelinin yapılması için meclise önerge sundu. Önergede, "Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı mayıs ayı belediye meclisi toplantısında seçimi Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar kazanması durumunda Bolu'nun en görünen yerine heykelinin dikeceğine dair vermiş olduğu söz üzerine heykelin yerinin tespit edilmesi konusunda, haziran ayı meclis toplantısının gündem maddesi olarak eklenmesini önerge olarak sunarız” ifadeleri yer aldı.

"SÖZ VERDİYSEK DÖNMEYİZ"

Önerge sonrası konuşan Özcan, "Bunu niye komisyona havale edeceğiz? Komisyonluk bir konu değil ki. Arkadaşlar ben dedim ki Bolu'da heykelini dikeceğim. Heykelini dikeceğiz. Tamam. Biz bir söz verdiysek dönmeyiz.  Bolu'nun en görünür yerinin yanı sıra bir de Sayın Erdoğan'ın en yüksek oy aldığı yerde olmalı bu heykel. Şimdi en yüksek nerede almış? Dörtdivan'da almış. Yüzde 90 oy almış. O yüzden Dörtdivan Belediyesi'yle bir görüşelim. Dörtdivan Belediyesi bize bir yer göstersin, en görünür yerde Köroğlu Dağları, biz oraya dikelim. Heykelin şeklinde şemaline de birlikte karar verelim. İlla Bolu'da olsun diyorsanız en yüksek oyu Civril'de almış. Bolu merkezde olsun diyorsunuz ama çukur kalıyor biraz. O yüzden Dörtdivan Belediyesi'nden haber bekliyorum. Bozkurt heykeli de dikeceğim" dedi.

DÜNYADA BİR İLK OLACAK

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın 28 Mayıs seçimlerinde yüzde 52.1 oy alan ve 21 yıldır aralıksız Türkiye'yi yöneten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın heykelini dikme sözünü tutacağını açıklamasıyla dünya tarihinde bir ilkin gerçekleşeceği ortaya çıktı. Dünyada ilk kez muhalefet partisinden bir belediye başkanı, iktidar partisinin liderinin heykelini dikmiş olacak. Dünyada eşi benzeri görülmemiş olaya CHP'nin ne tepki vereceği merak konusu olurken, şimdi Bolu'da heykel için yerin belirlenip çalışmalara başlanılması bekleniyor. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi