Davutoğlu: Êdî Bese Diyelim

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘Sizi sokaklara atarak ölüme gönderen kirli zihinlerin oyunlarına gelmeyin. Hendek kuranlara, tuzak kuranlara, cami yakanlara, pusu kuranlara ‘yeter artık’ diyelim.

Davutoğlu: Êdî Bese Diyelim

HABER MERKEZİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul’da genç MÜSİAD kongresine katıldı. Başbakan Davutoğlu, Güneydoğu illerinde hendek kazan, barikat kuran gençlere seslendi.                                

HENDEK KAZAN GENÇLERE SESLENDİ

"Gelin buradan hep birlikte tüm gençlerimize bir çağrıda bulunalım: Sizi sokaklara atarak ölüme gönderen kirli zihinlerin oyunlarına gelmeyin. Hayatlarınızı karartarak sizleri dağlara, barikatlara, hendeklere mahkûm etmeye çalışanları dinlemeyin. Sizleri ailenizden, sevdiklerinizden ayırarak, yüreklerinize sevgi yerine nefret tohumları ekenlere fırsat vermeyin. Devleti düşman göstererek, gençlerimizin geleceğini çalanlara bugün gelin hep beraber 'edi bese/yeter artık' diyelim. Hendek kuranlara, tuzak kuranlara, cami yakanlara, pusu kuranlara 'yeter artık' diyelim. Bugün temiz, bembeyaz bir sayfa açalım. Devlet her zaman sizin ve bu ülkenin güzel gençlerinin yanında. Yeter ki atın elinizdeki taşları, sopaları... Ailenizi, yuvanızı, toprağınızı yakmayın, yıkmayın. Kulağınıza fısıldanan yalanlar uğruna geleceğinizi, hayallerinizi bir kenara atmayın. Bu toprağın her karışında sevginin, hoşgörünün, huzurun tesis edilmesi için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz."

ÇOCUKLARIMIZI GERİ KAZANALIM

Davutoğlu'nun diğer açıklamaları şöyle:

"Özellikle zor günler geçirdiğimiz şu dönemde, sınırlarımızın dört bir yanında, savaşın ve kargaşanın yaşandığı, günahsız çocukların derin sularda hayalleriyle vedalaştığı, eline taş, silah tutuşturulan gençlerimizin, canlarımızın kendi topraklarını bir hiç uğruna yakıp yıkmaları için kandırıldığı şu günlerde kardeş olmaya, örnek olmaya çok ihtiyaç var. Sokakta savaşa itilen çocuklarımızı geri kazanmaya her şeyden çok ihtiyacımız var. Şu anda hayatlarını nasıl kararttıklarını göremeyen gençlerimizin yıkımlarını değil, üretimlerini, yeniden doğuşlarını görmeye çok ihtiyacımız var."

"BİR HELAL LOKMA KARDEŞİNİZ OLSUN"

"Özellikle de sizlerden, genç girişimcilerden bir ricam var; bugün Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bu şartlardan olumsuz şekilde etkilenen ve hendeklerden, barikatlardan ve bunların getirdiği ortamdan etkilenerek iş dünyasında, iş hayatında önemli engellerle karşılaşan bölgedeki genç esnafa sahip çıkın. Her biriniz Diyarbakır'da, Mardin'de, Şırnak'ta, Hakkâri'de, Bingöl'de, Van'da bir genç esnafı kan kardeşi, dava kardeşi, can kardeşi edinin. Ekonomi Bakanlığımız devreye girebilir. İş teşkilâtlarımız, MÜSİAD devreye girebilir. Buradaki her kardeşimin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bir helâl lokma kardeşi olsun. Lokmaları paylaşacağı, silahlara, hendeklere, barikatlara karşı lokmalarını, aşını paylaşacağı bir kardeşi olsun."

BİRLİK'İN CENAZESİNİ SÜRÜKLEYENLER

Öte yandan, Şırnak'ın Dicle Mahallesi'nde 3 Ekim günü çıkan çatışmalarda ölen Hacı Lokman Birlik'in cesedinin zırhlı araca bağlanarak yerde sürüklenmesi ve operasyon yapılan ilçelerde duvarlara yazılan yazılarla ilgili son gelişmeleri Başbakan Davutoğlu açıkladı.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Başbakan Birlik'i sürükleyenlerin meslekten men edildiğini duvarlara yazı yazan polislerin hakkında da işlem yapıldığını açıkladı.

O POLİSLER MESLEKTEN ATILDILAR

Davutoğlu Brüksel dönüşü gazetecilerin soruların yanıtlarken bölgedeki operasyonlar hakkında da bilgi verdi. İşte Başbakan Davutoğlu'nun o sözleri: "Bir video vardı hani terörist cenazesini sürükleyenler. Meslekten men edildi, gerekli işlemler yapıldı. O duvarlara yazı yazan herkes hakkında gerekli işlemler yapıldı. Bana intikal edilip de işlem yapılmamış hiçbir şey yoktur. Bu konuda hiç tavizimiz yok ve varsa bildiğiniz bir şey bize de intikal ettirin."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler