Davutoğlu 'Millet İttifakı' bombasını patlattı

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'ndan Millet İttifakı hakkında çarpıcı bir açıklama geldi. Davutoğlu isim değişikliğine gidilebileceğini söyledi.

Davutoğlu 'Millet İttifakı' bombasını patlattı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Halk TV ekranlarında yayınlanan Liderler Özel Söyleşisi programında Suat Toktaş'ın konuğu oldu. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Davutoğlu, 2018 Genel Seçimleri'nde CHP, İYİ Parti, Saadet ve DP tarafından kurulan Millet İttifakı hakkında da konuştu.

Akşener sinyali vermişti

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in geçtiğimiz aylarda yaptığı "Belki 6 partili bir Millet İttifakı olacağız" açıklamasının ardından yeni partilerin katılımıyla genişleyeceği konuşulan Millet İttifakı hakkında Davutoğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Biz bu ittifakı detaylandırıyoruz"

Akşener'in açıklamalarını destekleyen Davutoğlu, "Bugün için 6 partinin ittifakı söz konusu. Biz bu ittifakı detaylandırıyoruz. Oturup konuşacağız. Asıl bizim seçime kadar ne yapacağımız önemli" dedi.

"Millet İttifakı'nın adının değiştirilmesi için konuşuyoruz"

Türkiye'de erken seçimin bir anda ilan edilebileceğini ifade eden Davutoğlu, "O seçim telaşına girmeden elimizde ne varsa ortaya koymalıyız. Millet İttifakı'nın adının değiştirilmesi için konuşuyoruz. Masada farklı isimler var ama bunu açıklamam doğru olmaz" dedi.

"Biz bu siyasal iklimi oluşturmak için çalışıyoruz"

İttifak görüşmeleri hakkında bilgi de veren Davutoğlu, "Her hangi bir kesimi dışlamadan yeni bir döneme hazırlık yapıyoruz. Seçim olduğunda partiler kazanır kaybeder ama hiçbir kesim bu seçimi biz kaybettik dememeli. AK Parti'ye oy veren kesimler için de diğer partilere oy veren kesimler için de öyle olmalı. Biz bu siyasal iklimi oluşturmak için çalışıyoruz. 1 ay içinde ciddi bir mesafe aldık. En önemlisi bütün siyasilerin birbirine güven duymasıdır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun anlayışını takdir ediyorum. Eşitler arası bir ilişki olmalı. Türkiye'yi inşaa edecek olan da budur." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz