Görüş Bildir

Davutoğlu: Uzlaşma temelli bir hükümet!

Başbakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 1 saat 40 dakika süren görüşmesinin ardından AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu: Uzlaşma temelli bir hükümet!

7 Haziran'da "uzlaşma temelli bir hükümet ortaklığı zarureti tablosu" ortaya çıktığını belirten Davutoğlu, "7 Haziran akşamı AK Parti'nin artık gelenekselleşmiş, demokrasi forumu gibi görülen balkon konuşmasında da birkaç hususu milletimizle paylaşmıştım. Milli iradeye saygıyı tartışmayız dedim. Çıkan tabloyu doğru okuyacağız, mesajları alacağız, gereğini yapacağız dedim. İkincisi Türkiye'yi bir an dahi hükümetsiz bırakmamak için her türlü tedbir alacağız dedim. Üçüncüsü de meşruiyet temeli içinde süreç kendi doğasıyla seyredecektir, Türkiye'de kimse kriz veya bunalım beklentisi içinde olmasın dedim. Bu kamuoyumuza güven vermenin dışında bizim savunageldiğimiz ahlaki değerlerin doğal yansımasıdır" diye konuştu.

7 Haziran'dan bugüne bakıldığında değerlendirme ve hukuki aşamanın geçildiğini vurgulayan Davutoğlu, şu anda ise üçüncü aşamaya geçildiğine dikkat çekti. Davutoğlu, "Hem siyasal sonuçların değerlendirilmesi hem hukuki süreç tamamlandı. Bugünden itibaren Kadir Gecesi'ni idrak ettiğimiz bir günde üçüncü aşamaya geçmiş bulunuyoruz. Her şeyden önce bütün milletimizin Kadir Gecesi'ni tebrik ediyorum. Bu aşamanın da hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bugünler herkesin kendi muhasebesini yaptıktan sonra toplumsal bütünlüğü sağlayacak şekilde milletin bütünüyle ilgili beklentilerini ortaya koyma günleridir, birlik, beraberlik günleridir, şahsi ve parti çıkarların ülke çıkarların önüne geçirilmemesi gereken günlerdir.

Dolayısıyla AK Parti olarak bugün Sayın Kılıçdaroğlu ile yaptığımız görüşme öncesinde ve yarın ve yarından sonraki görüşmeler öncesinde çok yoğun bir mutfak çalışması yaptık. Bu mutfak çalışmasında AK Parti içinde kendi tabanımızın temayüllerini alma dışında, muhtemel bir hükümet ortaklığı görüşmesinde değerlendirilmek üzere her partiyle ilgili özel komisyonlar kurduk ve bu partilerin siyasi görüşleri, seçim beyannameleri ve muhtemel koalisyon içindeki tutumlarıyla ilgili kendi karşılaştırmalı perspektifimizi geliştirdik."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı                                               

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi