DEM Parti CHP’yle neden anlaşamadı?

Seçimler öncesi en çok konuşulan partilerin başında gelen DEM Parti ve CHP’nin neden anlaşamadığı merak konusu olmuştu. İşte detaylar…

DEM Parti CHP’yle neden anlaşamadı?

Yerel seçimler öncesi ittifak yapmaları beklenen DEM Parti ve CHP’nin anlaşamamasının perde arkası belli oldu.

DEM PARTİ’NİN 'KENT UZLAŞISI' SINIRLI KALDI: 3 NEDENİ VAR

CHP ile DEM Parti arasında yerel seçim iş birliği görüşmelerinden çok az sayıda seçim bölgesinde uzlaşıya varıldı. Cumhur İttifakı’nda MHP’ye bırakılan iki büyükşehir Mersin ve Manisa’da aday çıkarmayacak olan DEM Parti İstanbul’da ise Esenyurt başta olmak üzere 22 ilçede aday göstermeme kararı aldı.

Yerel seçimde çok sınırlı sayıda iş birliğine gittiklerini söyleyen DEM Partililer bunun nedenlerini, “Derdimiz CHP’ye kaybettirmek, AK Parti’ye kazandırmak değil. Birincisi seçmenimiz bizden kendi adaylarımızı çıkarmamızı istedi.

İkincisi son iki seçimde muhalefet içinde iş birliği önemliydi ama seçmenimizde CHP logosuna oy verme alışkanlığının gelişme riski bizim için büyük sorun. Üçüncüsü iş birliği sonunda kazanan başkanlar kendi politikalarını izliyor.

Biz de yönetmediğimiz belediyelerde yaşanan rant ilişkisinin gölgesinin üzerimize düşmesini istemiyoruz. Yerel seçim kendimizi, politikalarımızı topluma anlatıp, örgütsel yapımızı güçlendirip, 2028 hazırlığını yaptığımız bir seçim olacak” sözleriyle açıklıyor.

SEÇİME 35 GÜN VAR, MEYDANLAR ISINIYOR

Aday tanıtımını yapan, seçim beyannamelerini açıklayan siyasi parti liderleri sahaya çıkmaya başladı. Hazırlıklarını en erken tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gelecek hafta her gün meydanlarda olacak. Haftaya İstanbul’da Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açılışı ile başlayacak olan Erdoğan aynı gün Ankara’ya gelerek partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek.

26 Şubat Pazartesi günü aynı zamanda Erdoğan’ın doğum günü. Parti genel merkezinde 70. Yaş günü pastasını kesmesi beklenen Erdoğan’ın salı gününden başlayarak hafta sonuna kadar Manisa, Kütahya, Aydın, Antalya ve Muğla’ya giderek mitingler düzenlemesi planlanıyor. Hafta başında partisinin MYK toplantısında kampanya takvimini netleştirecek olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel salı günü Meclis’te partisinin grup toplantısında konuşacak.

Özel’in çarşamba günü Muğla, perşembe günü Bursa ziyareti de kesinleşti. Cuma günü İstanbul’da bir ilçede miting yapacak olan Özel bir sonraki hafta programını daha da yoğunlaştıracak.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz