DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Tiryaki: “Ön seçimleri demokrasi şöleni olarak gerçekleştiriyoruz”

DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, yerel seçimlerde belediye eş başkan adaylarını belirlemek üzere yaptıkları ön seçimleri Medyascope’a değerlendirdi. Ön seçimlerin demokrasi şöleni gibi geçtiğini bildiren Tiryaki, “Katılım oldukça yüksekti. Yaptığımız işe inananların sayısı o kadar artmış ki hasta ve yaşlı delegeler bile sandığa yoğun ilgi gösterdi” dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Tiryaki: “Ön seçimleri demokrasi şöleni olarak gerçekleştiriyoruz”

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’ne gidilirken siyasi partiler yarışacak belediye başkan adaylarını açıklıyor. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), ön seçim yaparak belediye eş başkan adaylarını belirliyor.

DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki‘ye yereller bölgelerde ön seçimlerin nasıl geçtiğini sorduk.

“DEMOKRASİ ŞÖLENİ OLARAK GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Ön seçimlerin demokrasi şöleni gibi geçtiğini söyleyen Tiryaki, binlerce partili ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin oy kullandığı halk oylamasına yoğun ilgi olduğunu aktardı. DEM Parti’nin, ön seçimle demokrasinin kendi içerisinde kurumsallaşması için önemli bir mesafe kat ettiğini belirten Tiryaki, şöyle devam etti:

“Bazı yerlerde eksiklikler oldu, bunun nedeni bazı yerlerde salonların küçük, delege sayısının çok yüksek olmasıydı. Gizliliğe sirayet edecek ortam kalmamıştı. Hileler olmasından çok, biraz eksikler oldu. Ön seçimler ile görkemli bir iş yaptığımızı ve demokrasi şöleni olarak gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum.”

Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlığı için yapılan ön seçimlerde ilk turda önde çıkmasına rağmen seçimin ikinci tura kalması nedeniyle aday adaylığından çekildi. Yaşananların ardından Mardin’de seçimler iptal edildi. Konuyla ilgili konuşan Tiryaki, “Sadece birkaç ilçedeki tartışma yüzünden bir kuşku ve gölge düşmesini istemedik, bu yüzden iptal ettik” dedi.

Başarılı bir iş yaptıklarını dile getiren Tiryaki, “Yüzde 100 profesyonel bir iş yapmasak da oy pusulasından, zarflara, sayım döküm cetvellerinden il ilçe birleştirme tutanaklarına kadar her şeyi hazırladık” diye konuştu.

Mehmet Rüştü Tiryaki, halk oylamasına katılımın oldukça yüksek olduğunu belirtti, “Katılım oldukça yüksekti. Yüksek katılım şunu gösteriyor, inanan sayısı artmış. Yaptığımız işe inananların sayısı o kadar artmış ki hasta ve yaşlı delegeler bile sandığa yoğun ilgi gösterdi” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler