DEM Parti'den Abdullah Zeydan açıklaması

DEM Parti sözcüsü Ayşegül Doğan, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının geri alınması hakkında açıklama yaptı.

DEM Parti'den Abdullah Zeydan açıklaması

DEM Parti'nin 14 ilçenin tamamında seçimi kazandığı Van'da Abdullah Zeydan da oyların 55,48'ini alarak Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı seçildi. Ancak seçimden hemen önce 29 Mart günü mesai bitimine 5 dakika kala Zeydan'ın memnu hakları geri alındı.

DEM Parti, Abdullah Zeydan ile ilgili son duruma ilişkin açıklama yapıyor. Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan'ın açıklamalarından başlıklar şöyle:
"Kayyım rejimine verilen net cevaba karşı mesai bitimine dakikalar kala Abdullah Zeydan şahsında tekrar bir irade gasbıyla karşı karşıya bırakıldık.

DEM Parti'nin buna dair herhangi bir sorumluluğu yok, bu tür girişimlerde bulunacaklarını tahmin ediyorduk, DEM Parti tarafından herhangi bir boşluk bırakılmadı. Aday belirleme sürecinde ön seçimin yanı sıra işte bununla karşılaşacağımızı da bildiğimiz için titizlikle hareket ettik.

Zeydan bütün hukuki prosedürleri tamamlayarak YSK'ya başvuruda bulundu, başvurusu kabul edildi. Tüm incelemeleri yapılmış, tüm prosedürler hukuka uygun bulunmuş, seçime saatler kala Adalet Bakanı aracılığıyla yapılmak istenen irade gasbına gereken cevabı halk veriyor, verecek.

Kürt sorununu güvenlikçi politikaların çözeceğini düşünerek yanıldınız, hala bu yanlış içindesiniz. Kürt sorununu çözemeyen diğer iktidarlar gibi, bu iktidar da erimeye mahkumdur.

Biz bu halkın ortaya koyduğu iradenin yok edilmesine izin vermeyeceğiz. Kürt halkı verdikleri oyları korumak için günlerdir ayakta. 

Halkın iradesine saygı duymak zorundasınız, bu bir lütuf değil. Biz hakkımız olanı, alnımızın teriyle, büyük bedellerle ve özgüvenle ortaya koyduğumuz hakkın gasbedilmesine izin vermeyeceğimizi ifade ediyoruz.

Tüm demokratik kamuoyunu sorumluluk üstlenmeye ve dayanışmaya davet ediyoruz. Biliyoruz ki bu sadece DEM Parti ile sınırlı kalmayacak. Bir ülkenin bir bölgesinde ortaya çıkan böyle bir hukuksuzluk karşısında dayanışmazsak demokrasi ve hukuktan bahseden kimsenin inandırıcılığı kalmaz. 

Kaynak: Diyarbakır Söz