Demirtaş istedi HDP susup kaldı

Demirtaş’ın üç kez Cumhurbaşkanlığı adaylığı için HDP’ye teklif sunduğunu ancak geri dönüşün olmadığını açıklayan Başak Demirtaş, “eşime meydanda idam sloganları atılırken, siyasi parti liderleri ve HDP eş başkanları sustu” dedi.

Demirtaş istedi HDP susup kaldı

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, seçim sonuçlarını değerlendirirken, parti yönetimine 'en az üç defa Cumhurbaşkanı adaylığı talebini ilettiğini, ancak geri dönüşün olmadığını” söyledi.  Başam Demirtaş’ın söyleşinden satır başları şöyle

ÜÇ KEZ ADAYLIK TALEBİNİ İLETTİ

Selahattin, kendi adaylığını partiye önerdi. Daha 2022 Haziran ayıydı, kendisini ziyarete gelen Eş Genel başkanlara söylemişti. Daha sonra MYK üyesi avukat Doğan Erbaş aracılığıyla bir kez daha iletti. Son olarak da avukatı aracılığıyla bir mektupla Sayın Tayip Temel'e ilettiğini biliyorum. Yani en az üç defa ilettiğinden eminim çünkü önemli bir karardı ve benle paylaştı. Onların da bunu parti toplantılarında aktarmış olmaları gerekir.

‘GÜLDEN KIŞANAK ADAYLIĞI’

Selahattin'e, kendi adaylığıyla ilgili olarak da tek bir cümle bir şey söylenmedi. Hatta ben zaman zaman Selahattin'e de soruyordum, ne oldu bir cevap geldi mi diye. Epey bir zaman geçtikten sonra bir Türk kadın aday düşünüldüğü söylendi Selahattin’e. Sanırım Eylül ya da Ekim ayıydı. Bunun üzerine Selahattin de Sayın Gültan Kışanak’ın adaylığını önermiş. Hatta hatırlarsanız, Aralık’ta Gültan Hanım'ın adaylığı basına da yansıdı.

‘HALK ONUN ADAY OLMASINI İSTİYORDU’

Açıkçası, halkımız Selahattin’in aday olmasını istiyordu ve bekliyordu da. O yüzden Selahattin, hukuki nedenlerle aday olamayacağının açıklanmasını istedi ki çıkaracağımız adayla ilgili en ufak bir tartışma olmasın. Bunu da Sayın Meral Beştaş'ın kendisini ziyareti sırasında söylediğini biliyorum. Ocak ayının sonlarındaydı. Dediğim gibi, neyin ne zaman olduğunu iyi bilmek gerekiyor” şeklinde konuştu.

‘PARTİ YÖNETİCİLERİ RAHATSIZ OLDU’

Başak Demirtaş ayrıca, bazı parti yöneticilerinin kendisinin seçim çalışmalarından rahatsız olduğunu öğrendiğini belirtti. Demirtaş, "Tüm çalışmaları kendi imkânlarımızla yaptık, partiden hiçbir talebimiz olmadı. Bunu bir görev olarak yaptım, çünkü her partili gibi sorumluluğumun gereğini yapmak istedim ama çalışmalar sırasında bundan rahatsız olan parti yetkililerinin olduğunu öğrendim ve ne yalan söyleyeyim, üzüldüm doğrusu. İnsanız neticede” diye konuştu.

‘HDP EŞ BAŞKANLARI SUSTU’

Demirtaş son olarak şunları söyledi, “Selahattin’e idam istenilirken ne yazık ki büyük bir sessizlik oldu; Kılıçdaroğlu sustu, HDP eş başkanları sustu, ittifakımızdaki partiler sustu, tek bir kişi bile aramadı, kimse bir mesaj bile göndermedi” 

Kaynak: Diyarbakır Söz