Demirtaş kızdı: Cumhurbaşkanı bana ulaşmasın!

HDP’nin dün Diyarbakır mitingindeki saldırı sonrası Cumhurbaşkanının Selahattin Demirtaş’a ulaşamadığı yönündeki iddiasına Demirtaş’tan cevap geldi. Demirtaş; “Kendileri bana ulaşmaya çalışmış olabilir, ancak önemli olan bana ulaşmaları değil ki orada katliama uğramış bir halk var, arasınlar onlardan özür dilesinler” diye konuştu.

Demirtaş kızdı: Cumhurbaşkanı bana ulaşmasın!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerine ulaşamadığı yönündeki sözlerine, "Kendileri bana ulaşmaya çalışmış olabilir ama önemli olan bana ulaşmaları değil. Orada katliama uğrayan bir halk var, arasınlar onlardan özür dilesinler" şeklinde karşılık verdi.

Radikal’in haberine göre; HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sancaktepe ve Pendik'teki mitingiler için İstanbul'a geldi. Diyarbakır mitinginde meydana gelen patlamaya ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine ulaşamadığı şeklindeki beyanına değinen Demirtaş, konuyla alakalı şu sözlerle konuştu;

"Aynı saatlerde Cumhurbaşkanı Eskişehir’de mitingde konuşuyor ve yine bize saldırıyor. Ne bir başsağlığı ne bir geçmiş olsun ne bir üzüntü beyanı var. Ülkenin Cumhurbaşkanı bir saat Eskişehir mitinginde konuştu. Bu vahşi katliama, saldırıya dair tek cümle etmedi. Dolayısıyla kendileri bana ulaşmaya çalışmış olabilir ama önemli olan bana ulaşmaları değil. Orada katliama uğrayan bir halk var arasınlar onlardan özür dilesinler, üzüntülerini dile getirsinler. Buyursun Diyarbakır’a gitsinler. Cumhurbaşkanı 77 milyonun cumhurbaşkanı değil mi? Katliamın yapıldığı yere çiçek bıraksın. Mesele ben değilim, mesele halk, halka karşı özür borçları var."

Kaynak: Diyarbakır Söz