Demirtaş: Kürtleri halk olarak görüyor musunuz?

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında barış sürecine ilişkin değerlendirmelerini anlattı.

Demirtaş: Kürtleri halk olarak görüyor musunuz?

Demirtaş toplantıda yaptığı konuşmada “Barış müzakerelerine ilişkin somut adımlar atıldıkça biz de adım atmaktan çekinmeyeceğiz. Bu süreci tek başına Ak Parti’ye bırakamayız. Onlara yol göstermemiz, rehberlik etmemiz lazım” dedi.

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş “Bir hükümet bu kadar güçlü iken arkasında kendi oyunu kat be kat aşan bir kamuoyu desteği varken, o hükümetin fırsatı kaçırması vicdanen, ahlaken, siyaseten bir suç olur.” Dedi.

 

KÜRTLERİ HALK OLARAK GÖRÜYORMUSUNUZ?

Demirtaş, Başbakan’a hitaben “Siz Kürtleri bir halk olarak görüyor musunuz? Bir halk olarak görmeyi ve tanımayı düşünüyor musunuz? Kardeşim, canım ciğerim, etimin tırnağı, gelinimiz, damadımız olmasının ötesinde Kürtler artık bir halk olarak görülecek mi? Bu sorunun cevabı sürecin, yaklaşımın hakkında bize net bir cevap vermiş olacak. Can ciğer olalım, kız alalım verelim de halk olacak mıyız? Bu kısma neden hiç değinmiyorsunuz. Kürt sorunu yoktur, katılıyorum. Devlet faşizmi sorunu vardır.” diye konuştu.

KÜRTÇE PARK İSMİ

“Yaratılanı yaratandan ötürü sevmek güzeldir. Her yaratılanı Yaradan nasıl yarattı ise öyle kabul etmek de güzeldir.” diyen Demirtaş, Doğu’da bir şehirde yapılan çocuk parkının tabelasının yer aldığı resmi gösterdi. Diyarbakır Valiliği’nin parka verilen Kürtçe ismi red ettiğini söyleyen Demirtaş, “Seviyorsan eğer, emrindeki valinin yaratanın yarattığı bir halkın parkına bile isim koymasına nasıl karşı çıkıyorsunuz, bunu da bir anlat. Nasıl asimilasyon bitmiş?” dedi.

Demirtaş süreçte herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz