Demirtaş'a ziyaret hakkı

Annesi Sadiye Demirtaş’ın hastanede tedavi altına alınması nedeniyle, annesini görmek üzere Demirtaş önceki gece Diyarbakır’a getirildi.

Demirtaş'a ziyaret hakkı

DİYARBAKIR(SÖZ) - Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, önceki akşam rahatsızlanan ve özel bir hastaneye kaldırılan annesi Sadiye Demirtaş’ı görmesi için hava yoluyla Diyarbakır’a getirildi. Demirtaş alınan olağanüstü güvenlik tedbirlerinin arasında, 3.5 saat hastanede kaldıktan sonra, tekrardan Edirne cezaevine götürülmek üzere havaalanına götürüldü.

ANNESİ RAHATSIZLANDI

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da oturan ve rahatsızlığı nedeniyle özel bir hastaneye kaldırılarak tedaviye alınan annesi Sadiye Demirtaş’ı görmesi için, hava yoluyla önceki gece saat 20.00 sularında kente getirildi. Eşi Başak Demirtaş, Selahattin Demirtaş gelmeden yaklaşık yarım saat önce hastaneye geldi.

ANNESİYLE GÖRÜŞTÜRÜLDÜ

Yoğun güvenlik önlemleri altında hastaneye gelen Demirtaş, annesi ile görüştürüldü.  Çok sayıda özel harekat polisleri ve jandarma ekipleri, zırhlı araçlarla hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Hastanenin normal girişi ve acil çıkışında zırhlı askeri araçlar hazırda bekletildi. Demirtaş, yaklaşık 3,5 saat hastanede kaldı.

HASTANEDE 3,5 SAAT KALDI

Saat 23.30 sıralarında Selahattin Demirtaş, yine yoğun güvenlik önlemleri altında hastanenin giriş kısmından çıkartılarak, hazırda bekleyen ‘Kirpi’ diye tabir edilen zırhlı araca bindirildi. Demirtaş, polis ve jandarma akiplerinin eskortluğunda geniş güvenlik önlemleri altında Diyarbakır Havalimanı’na götürüldü.

DEM’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Halkların Eşitlik ve Demokrasi (DEM) Partisi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Selahattin Demirtaş’ın annesi Sadiye Demirtaş rahatsızlığı nedeniyle Diyarbakır’da hastanede müşahade altındadır. Yoldaşımız Selahattin Demirtaş, talebi üzerine annesini görmek üzere Diyarbakır’a götürülmüş ve annesini ziyaret etmiştir. Dualarımız Sadiye Annemizle. Tek temennimiz en kısa zamanda sağlığına kavuşmasıdır” denildi.

ÇOK SAYIDA RAHATSIZLIĞI BULUNUYOR

Anne Demirtaş'ın sağlık durumunun, düne göre daha iyi olduğu öğrenildi.   Dr. Şehmus Gökalp, anne Demirtaş'ın sağlık durumuna dair bilgi verdi. Anne Demirtaş’ın uzun yıllardır hastalıklarının olduğunu aktaran Gökalp, "30 yıldır tansiyon hastalığı vardı. Tansiyon, 2016 yılında böbreklerini bozdu. 9 yıldır kronik böbrek yetmezliği var. İlk 5 yılı, ilaç, diyet ve ergsizle götürmeye çalıştık. Süreci biraz iyi götürdük. Çok disiplinli bir kadın, diyetine riayet eder, ilaçlarını zamanında alır. Guatr hastalığı var. Gençlik yıllarından beri ameliyatını olmuş. İlaçlarını kullanıyor. Birkaç sene önce bel fıtığından ameliyat olmuştu. Kürt analarının tipik özellikleri, gördükleri eziyet, keder… Bunlar da onların biraz morallerini zorluyor” diye konuştu. 

EŞİNİN ÖLÜMÜ ETKİLEDİ

Anne Demirtaş'ın son yıllarda sağlık sorunlarının arttığını ifade eden Gökalp, "En son rahmetli Tahir (Eşi Tahir Demirtaş) amcayı kaybettikten sonra biraz kederlendi. Kederi çok arttı. Taziyede mutlaka bulunmak istedi. Çok kısa sürelerle bulundu. O bulunduğu sıralarda, solunum yolu enfeksiyonu kaptı. Pandemiden dolayı etkilendi. Taziyeden sonraki 10'ncu gün kötüleşti. Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye aldık. Orada acilde ilk müdahalesi yapıldı. 9-10 Ocak’ta hastaneye kaldırdık. Acilde gerekli müdahale yapıldıktan sonra yatışı verildi. Sonra buraya naklettik. Solunum yetmezliği, KOAH, hipotiroidi, kronik böbrek yetmezliği ve alt solunum yolu enfeksiyonuyla yatırdık. Aldığı 5 günlük tedaviden sonra birazcık durumu iyileşti. Enfeksiyon değerleri geriledi” diye belirtti. 

HALEN YOĞUN BAKIMDA 

Gökalp, anne Demirtaş'ı durumunun fenalaşması üzerine yoğun bakıma aldıklarına işaret ederek, "Yoğun bakımda tedavi görüyor. Enfeksiyon ilaçları veriliyor, diyalizini alıyor, solunumu rahatlatmak için solunum ilaçlarını veriyoruz, akciğerlerinin oksijen oranları kötü olduğu için oksijen desteğinde bulunuyoruz. Dün akşam da oğlu hayati tehlikesi olduğundan dolayı geldi. Bu bir haktır. O hakkını yerine getirdiler, oğlu ile birlikte zaman geçirdi. Morali çok iyi oldu. İyi geldi diye düşünüyorum. Bağışıklık sistemini güçlendirecektir” ifadelerini kullandı. 

‘MORALİ DAHA İYİ’

"Eğer böyle iyiye doğru giderse belli bir süre sonra yoğun bakımdan çıkartıp normal odaya alacağız” diyen Gökalp, "Bugün düne göre daha iyi. Moralin de etkisi var. Bütün tutsak annelerinin evlatlarına kavuşma özleminin aynısını yaşıyor Sadiye ana" diye kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz