Demirtaş:Biz özerkliği öneriyoruz

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gündemlerinde başkanlık sisteminin olmadığını belirterek, ''Biz demokratik özerkliği öneriyoruz'' dedi.

Demirtaş:Biz özerkliği öneriyoruz

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, bu yıl ''Dil Kültürün Mayasıdır'' sloganıyla başlayan 6. Cizre Kültür ve Sanat Günleri Festivali'ne katılan Demirtaş, şehir stadyumunda düzenlenen konser öncesinde açılış konuşması yaptı.

Konuşmasında, başkanlık sistemi konusundaki tartışmalara değinen Demirtaş, gündemlerinde başkanlık siteminin olmadığını ifade etti. ''Biz demokratik özerkliği öneriyoruz. Tartışılacaksa önce bunu tartışalım'' diyen Demirtaş, eksisi artısıyla ülkenin bütün farklılıklarında en çok kabul göreceği sistemin bu sistem olduğu görüşünü dile getirdi.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa sivil bir anayasa yazma fırsatı ortaya çıktığına da işaret eden BDP Genel Başkanı Demirtaş, ''Eğer bu yazılacak anayasa Kürt halkını tanımayacaksa, dilini, kültürünü, kendini yönetme hakkını, siyasi statüsünü kabul etmeyecekse biz bu anayasaya yeni anayasa diyemeyiz. Darbe anayasasından hiçbir farkı olamaz. Çünkü bugüne kadar ki darbeler ve cunta anayasaları, sadece bu ülkedeki kimlikleri ve kültürleri ezmek için yapıldı'' diye konuştu.

Konuşmanın ardından festival, konserle devam etti.        

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz