Dervişoğlu ve Destici'den kumpas açıklaması

Siyasilerin gündeminde Emniyet'teki kumpasa dair gelişmeler var. BBP lideri Destici ile İYİ Parti lideri Dervişoğlu, "FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerine karşı devletin yanındayız" mesajı verdi.

Dervişoğlu ve Destici'den kumpas açıklaması

Emniyet'teki kumpasla ilgili siyasilerden art arda açıklamalar geliyor. Büyük Birlik Partisi ve İYİ Parti, terörle mücadele konusunda devlete desteğini yineledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Dimdik ayaktayız" dedi ve bürokratik vesayete karşı net mesajlar verdi. 

ERDOĞAN: DİMDİK AYAKTAYIZ
AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bürokratik vesayetin yeniden hortlamasına izin vermeyiz" dedi. Erdoğan, daha sonra şunları söyledi: 

"Bize süre biçenler oldu. Bize, gazete manşetlerinden ömür biçenler oldu. 'Bu iş bitti' deyip yolunu değiştirenler oldu. Bu davaya ihanet edenler oldu. Korkanlar, ürkenler, hırslarına yenilenler oldu. Onlar şimdi yoklar, esameleri okunmuyor; unutulup gittiler. Ama Allah'a hamdolsun, biz buradayız; dimdik, sapasağlam ayaktayız."

FETÖ VE PKK İLE MÜCADELEDE DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ"
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. "Bir tehdit ve tehlike varsa FETÖ ve PKK ile mücadelede devletimizin yanında duracağız" diyen Dervişoğlu, şu ifadeleri kullandı: 

"Emniyet içinde, yargı içinde operasyonlar… Görüyoruz ki biri gelmiş, biri gitmiş hep. Bir tehdit ve tehlike varsa, FETÖ ve PKK ile mücadelede devletimizin yanında duracağız. Ama borsa kurup, adam kayırmayacaksınız. Komisyonlar oluşturup, haini masum ilan etmeyeceksiniz. Sonra da yargı reform deyip, işin içinden kurtulmaya çalışmayacaksınız."

"ÇOK CİDDİ BİR MESELEYLE KARŞI KARŞIYAYIZ"
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de "hafife alınamayacak bir süreçle karşı karşıya kalındığını" ifade ederek şunları söyledi: 

"Ciddi bir meseleyle karşı karşıyayız, hafife alınamayacak bir süreçle karşı karşıyayız. Çok net bir şekilde Cumhurbaşkanımızın, hükümet üyelerimizin hatta eski bakanlarımızın ve çok önemli bürokratlarımızın hedef alındığı bir süreç olduğu gözüküyor.

Şu anda, tam net bir şekilde ortaya çıkmadı ama eldeki bilgiler ve açıklanan hadiselere baktığımız zaman; bunu net bir şekilde görüyoruz. Yeni FETÖ'vari yapılar varsa, bunlar da deşifre edilecektir ki bu hadise bir nevi deşifre etmiştir.

Bunlardan da tamamen kurumlarımız ve devletimiz temizlenecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yürüyüşünü de inşallah hiç kimse engelleyemeyecektir.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN SONUNA KADAR YANINDAYIZ"
BBP, her zaman, her şartta hem anayasamızın hem de yasalarımızın hem seçilmiş cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin sonuna kadar yanındadır. Milli iradenin sonuna kadar yanındadır. Cumhur İttifakı'nın içerisinde olmamız bize de ayrı bir mesuliyet yüklemektedir. Mesuliyetimizin gereğini bugüne kadar nasıl yaptıysak, bundan sonra da yapacağımızı da net bir şekilde ifade ediyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz