Görüş Bildir

Destici: Bu vatanı böldürmeyiz

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, dış güçlerin Türkiye üzerinde oyunlar oynayıp, Irak ve Suriye gibi bölmeye çalıştıklarını söyleyerek, "Gerekirse gideriz, Yüksekova’da, Nusaybin’de, Cizre’de asker, polisimizin yanında saf tutar, ama bu vatanı böldürmeyiz” dedi.

Destici: Bu vatanı böldürmeyiz

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Gaziantep teşkilatı tarafından Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinliğine katıldı. Şehitkamil Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Mustafa Destici, dış güçlerin Türkiye üzerinde oyunlar oynayarak ülkeyi Irak ve Suriye gibi bölmeye çalıştıklarını ileri sürdü. Türkiye’nin hiçbir şekilde bölünmesine müsaade etmeyeceklerini kaydeden Destici, şöyle dedi:
“Irak’ı parçalayanlar ve bugün bu hale getirenler, Suriye’yi iç savaşa sokanlar ve bölünme noktasına getirenler, fırsatını bulurlarsa Türkiye’yi de aynı kategoriye sokmak isteyeceklerdir. Oynanan oyun budur. Türkiye’nin Irak ve Suriye yapılmasına izin vermeyeceğiz. Yani ülkemizi böldürmeyeceğiz. Milletimizin arasına kardeş kavgası tohumları ekmenize müsaade etmeyeceğiz. Türkiye’yi bir Irak ve Suriye yapamayacaksınız. Çanakkale ruhuyla, Kurtuluş Savaşı ruhuyla hepimiz gerekirse gideriz, Yüksekova’da, Nusaybin’de, Cizre’de asker, polisimizin yanında saf tutar, ama bu vatanı böldürmeyiz.”
Programda konuşan Yazıcıoğlu davası avukatlarından Kemal Yavuz ise davaya bakan savcının yine değiştirildiğini söyledi. Davanın zaman aşımına uğramasına az bir süre kaldığını belirten Yavuz, "Şimdi 150 klasöre ulaşmış bir dava dosyası var. Bu dava dosyasında ne olup bittiğini anlayabilmek için en az 6 aylık bir zamana ihtiyaç var. 2 yıl oldu, dava savcısı iyi kötü bir mesafe kaydetmişti. Dosyayı birazcık kavramıştı. Ne söylediğimizi, ne talep ettiğimizi anlar hale gelmişti. Ama şu an görüyoruz ki, tekrar başa döndük. Çünkü 8 yıllık zaman aşımı söz konusu. Örgütlü yapıdan çıktığı zaman daha erken zaman aşımı söz konusu ve biz 7'nci yılın anmasını yapıyoruz. Önümüzde bir yıldan daha az bir zaman var" diye konuştu.

DHA
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi