Görüş Bildir

Destici: Emekli maaşı, asgari ücretin üzerine çıkarılacak ve 11 bin lirayı geçecek

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Hayat pahalılığı karşısında emeklilerimiz maaşları artsın istiyor. Artırıldı ama inşallah temmuzla birlikte emekli maaşı, asgari ücretin üzerine çıkarılacak" dedi.

Destici: Emekli maaşı, asgari ücretin üzerine çıkarılacak ve 11 bin lirayı geçecek

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Pendik'te bir sosyal tesiste düzenlenen toplantıda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Destici, temmuz ayında en düşük emekli maaşının asgari ücretin üzerine çıkarılacağını ve 11 bin lirayı geçeceğini vaat etti.

AA'nın haberine göre, Millet İttifakı'na yüklenen Destici, "Şimdi bu yedili masanın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu ne diyor? 'Suriye'nin kuzeyinde bir başkası olacağına PYD olsun' diyor. PYD kim, PKK. Yani 'PKK orada olsun, devlet kursun' diyor. Neden çünkü ABD, Batı öyle istiyor. Neden? Şu anda seçim ittifakı yaptı ve Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıklayan Kandil ve HDP öyle istediği için bunu açıklıyor" iddialarında bulundu.

1 yıl boyunca konutlarda, mutfaklarda ve sularda kullanılan gazın, 1 ay boyunca da bütün gaz kullanımının bedava olduğunu hatırlatan Destici, "Şimdi diyorum ki Sayın Akşener sana da bedava, Kılıçdaroğlu'na da bedava, Babacan'a da bedava, Karamollaoğlu'na da bedava. Hepinize bedava ama PKK'lı yol arkadaşlarınıza, Kandil'deki ittifak ortaklarınıza gaz yok. Onlara ne var? İHA, SİHA var" diye konuştu.

Hayat pahalılığına da değinen Destici, "Hayat pahalılığı karşısında emeklilerimiz ne istiyor. Maaşları artsın istiyor. Artırıldı ama inşallah temmuzla birlikte en düşük emekli maaşı, asgari ücretin üzerine çıkarılacak ve 11 bin lirayı geçecek" dedi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir