DEVA Partisi 3 Aralık'ta adaylarını açıklayacak

DEVA Partisi, 3 Aralık'ta yerel seçimler için belirledikleri 50 adayı kamuoyuna tanıtacak.

DEVA Partisi 3 Aralık'ta adaylarını açıklayacak

81 ilde kendi adaylarını çıkarma kararı alan DEVA Partisi'nde yerel seçim hazırlıkları hız kazandı.

3 Aralık'ta 50 merkezdeki adaylarını açıklayacak olan partide diğer il, ilçe ve belde merkezleri için de çalışmalar sürüyor. Tüm adayların 15 Şubat'a kadar açıklanması planlanıyor.

81 İL 18 KOMİSYONA BÖLÜNDÜ

20 Kasım'da aday başvurularını almaya başlayan DEVA Partisi'nde aday belirleme çalışmaları için 18 ayrı komisyon kuruldu. Tüm il, ilçe ve beldeler bu 18 komisyon arasında bölüştürüldü. Komisyonlar bu merkezlerdeki en uygun adayları belirlemek için çalışmalarını sürdürmeye devam ederken son kararı ilçe ve il teşkilatlarının da görüşünü de alarak Genel Merkez Yönetim Kurulu verecek. Adaylık başvuruları 29 Aralık'a kadar sürecek.

YERELDE KADIN VAR KAMPANYASI

Kadın ve gençlerin adaylaşması konusuna özel bir önem verilen DEVA'da kadın adayların güçlenmesi için “Yerelde Kadın Var” isimli bir kampanya da başlatıldı. Kampanya kapsamında; beldede, ilçede, ilde ve büyükşehirde tüm kadınların görev ve sorumluluk alması çağrısı yapıldı.

‘KENDİ GÜCÜMÜZÜ GÖRMEK İSTİYORUZ’

Yerel seçimlerde yasal olarak ittifak yapılamadığını hatırlatan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, “Diğer siyasi partilerle sadece yerel bazlı işbirlikleri gündeme gelebilir. Bu da zaman içinde ortaya çıkacaktır. Biz Genel Merkez Yönetim Kurulu olarak 81 ilde kendi adaylarımızı çıkarma kararı aldık. Kendi gücümüzü görmek istiyoruz. İl belediyelerinin tamamında kendi adaylarımızı çıkaracağız” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz