Görüş Bildir

Devlet Bahçeli Adana'dan seslendi! 'Şarlatan her yerde şarlatandır'

MHP lideri Devlet Bahçeli, 'şarlatan' kelimesini kullandığı için kendisine dava açan Rıza Sarraf le ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

Devlet Bahçeli Adana'dan seslendi! 'Şarlatan her yerde şarlatandır'

MHP lideri Devlet Bahçeli, 'şarlatan' kelimesini kullandığı için kendisine dava açan Rıza Sarraf le ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘şarlatan’ dediği için kendisine dava açan ve daha sonra davasını geri çeken Reza Zarrab’ın ABD’de tutuklanmasıyla ilgili olarak “Türkiye veya ABD’de şarlatan her zaman, her yerde şarlatandır, kara paracı, altın kaçakçısı, rüşvet simsarı olmak malum şahıs için değişmeyecek bir kaderdir. İranlı kara para tüccarı yolsuzluk ve kanunsuzlukların hesabını Türkiye’de vermedi, dilek ve temennimiz bari ABD’de vermesidir” dedi.

Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında özetle şunları söyledi:

HESABI GÖRÜLMELİDİR

“Herkesin dilinde İranlı şarlatanın ne olacağı vardır. Havuz medyası ABD’li savcının paralel olduğuna peşinen hükmetmiş, okyanus ötesi kaynaklı yeni bir darbe planı yapıldığına dair haberleri servis etmiştir. Yeni bir sinsi kampanya devreye alınmıştır. İranlı kaçakçının yediği herzeleri biz zaten biliyoruz. ABD’den duyacağımız yeni bir şeyin olmadığını, olsa bile bunun kanaatlerimizi temelden değiştirmeyeceğini, eğer varsa okyanus ötesinden kaynaklı siyasi tasarımlara prim ve destek vermeyeceğimizi de açık yüreklilikle ifade ediyorum. 4 Nisan’da hâkim karşısına çıkarılacak İranlı karaparacının alnına kara bir leke gibi yapışmış tüm suçlamalardan dolayı sonuna kadar yargılanması sağlanmalıdır. Bu hukuki süreçte hükümetin bilgi ve belge verilmesiyle ilgili taleplere soğuk ve mesafeli durmaması başlıca tavsiyemizdir. Madem İranlı kaçakçı mahkemeye çıkarılacaktır, o halde gizli saklı bırakılan ne varsa hesabı görülmelidir. Gün gelecek, devran dönecek 17-25 Aralık’ın hesabı sorulacaktır.

TERÖR SUÇLARI İÇİN İDAM

Cizre’de kurşun sıkan katiller düne kadar Paris’te ağırlanmıştır. Sur’da hendek kazıp bomba döşeyen alçaklar geçmişte Berlin’de pışpışlanmış, Londra’da kucaklanmış, Brüksel’de ödüllendirilmiştir. Bir yanda teröristlerin eline silah tutuşturup diğer yanda bundan şikâyet etmek hem riyakârlık hem de arsızlıktır. Hans için ağlayanlar, John için üzülenler; sıra Ahmet’e, Mehmed’e, Muhammed’e gelince tam bir çelişki yumağına dönüşmektedir. Fakat terör bumerang gibi dönüp sahibini vurduğu zaman batı ayağa kalkmaktadır. İdamın ülkelerin ceza sistemlerinden adi suçlar için çıkarılsa bile terör suçları için yer alması sağlanmalıdır. Doğu ve Güneydoğu fiilen işgal edilmiş gibidir. Her şehidin vebali geçmişteki ağır ihmallerin neticesidir. Çözüm sürecinden pişman olmak yetmez, bunun bir bedeli olmalıdır. Süreci buzluğa kaldırmak yetmez, bir daha ağızlara dahi alınmamalıdır.”

45 EVLADIMIZA YAPILAN CİNSEL SALDIRI HAFİFE ALINAMAZ

Bahçeli, Karaman’daki cinsel istismar iddialarıyla ilgili de “45 evladımıza yapılan cinsel saldırı vakası hafife alınacak bir konu değil. Beddualarla adı hatırlanacak sapık, en iğrenç suçu işlemiştir. Bunu bir vakfın çatısı altında yapmıştır. AKP’nin, çocukistismarı konusundaki ikircikli tutumu, diğer üzüntü kaynağımızdır. Partimizin çocuk istismarlarını araştırma önergesine hayır diyen, bir gün sonra kamuoyu baskısı nedeniyle çark eden AKP’dir” dedi.

GRUBUN KONUKLARI

MHP’nin dünkü grup toplantısı renkli görüntülere sahne oldu.  Toplantıya katılanlar arasında gaziler de vardı. Gaziler, ayağa kalkarak Türk bayrakları açtı. Grup toplantısına getirilen küçük bir kız çocuğu da gazetecilerin ilgi odağı oldu. Bozkurtişareti yapan küçük kıza partililer de ilgi gösterdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir