Görüş Bildir

DOĞALGAZA ZAM GELİYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, doğalgaza zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili olarak, dünyada akaryakıta gelen zamların kendilerini zam yapmaya zorladığını ifade ederek, kışa girerken doğalgaza zam yapılacağını söyledi.

DOĞALGAZA ZAM GELİYOR

Kanal 7 Televizyonu’nun canlı yayınında gündeme dair gazetecilerin soruları cevaplayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özellikle son günlerde tartışılan doğalgaza zam tartışmalarına son verdi.

AKARYAKITA GELEN ZAM

Akaryakıtta zammın normal zamanda piyasa tarafından belirlendiğini aktaran Erdoğan, “Fakat biz 2009 yılından itibaren yani şuan yaptığımız zam türü bir zammı yapmadık. Şuandaki zam dengelerle alakalı bir zam olmuştur. Özellikle doğalgaz noktasında sabırlı gittik fakat dünyadaki akaryakıta gelen zamlar sebebiyle doğalgaz buradan tabi ciddi etkileniyor. Biz tabi doğalgaza da mecburen zammı yapmak durumundayız. Bu zam yapılmadığı takdirde siz bunları hazineden ödüyorsunuz.

KIŞA GİRMEDEN ZAM

Bu işte sizi komşu ülkelerde zamanında müdahale yapılmadığı göz önüne alındığında işte bu duruma getirmiştir. Biz de aynı duruma düşmek istemiyoruz. Biz diyoruz ki her şeyi planlı bir şekilde yapalım. Paramızın gücünü korurken, vatandaşımızın alım gücünü artıralım. Hiçbir zaman da vatandaşımız enflasyon baskısı altında kalmasın. Geçmişten bugüne baktığımızda vatandaşımızın alım gücü nerededir. Geri mi gidiyor, ileri mi gidiyor, baktığımızda ileri gittiğini görüyoruz.” diye konuştu.

Mutfak tüpüne ve sanayiye katlanabileceklerini kaydeden Erdoğan, özellikle doğalgaza getirilecek zam oranının ciddi olmadığını, bazı sıkıntılara merhem olsun diye atılmış adım olduğunu belirterek, kışa girerken böyle bir adımın atılacağını vurguladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi