Görüş Bildir

Doğu ve Güneydoğu'da listeler kaybettirdi, seçmen ikaz verdi

AK Parti Diyarbakır eski milletvekili Galip Ensarioğlu, partisinin Doğu ve Güneydoğu'da bu kadar büyük oranda oy kaybetmesinin sebebinin liste tercihi olduğunu belirtirken, seçmenin umudunun halen Ak Parti olduğunu ancak Ak Parti'ye güçlü bir ikaz verdiğini söyledi. Ensarioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanlara inmesini ise, "Cumhurbaşkanımız riski gördüğü için sahaya indi, kurucusu olduğu partisine sahip çıkmaya çalıştı" dedi.

Doğu ve Güneydoğu'da listeler kaybettirdi, seçmen ikaz verdi

Milletvekili seçimlerinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde HDP ile yarıştığı illerde büyük oranda oy ve milletvekili kaybeden Ak Parti'nin Diyarbakır eski Milletvekili Galip Ensarioğlu, sonuçları değerlendirdi. Ensarioğlu, Doğu ve Güneydoğu'da gösterilen Ak Parti listelerinde ciddi yanlışlıklar yapıldığını ifade ederek, "Temayül yoklamaları, STK'lar ile görüşmeler, kamuoyu yoklamaları yapıldı. Kanaat önderlerine soruldu. Bunlarından çıkan sonucun gereği değil, tam tersi bir liste çıkarıldı. Siyaset millet için yapılır. Millet kendi temsilcisini görmek ister. Sizin tercihlerimiz ile milletin tercihi arasında uçurum olduğunda millet buna tepki gösterir. Birinci derece yenilginin sebebi listelerin yanlışlığıdır. Birinci ve en önemli sebep budur"dedi.

Ensarioğlu, genel sonuçlara bakıldığında halkın Ak Parti'ye güçlü bir ikaz verdiğini belirtrek, "Ama umut halen Ak Parti'dir. Seçmen, Türkiye'nin önemli meselelerini Ak Parti'nin çözebileceğine inanıyor. Ak Parti'den vazgeçmedi ama Ak Parti'ye ikaz verdi. Bunun gereği sağlıklı bir şekilde yerine getirilirse Ak Parti halen milletin tek umududur"dedi.

"DOĞRU OLAN AKP-CHP KOALİSYONUDUR"

Ortaya çıkan sonuçtan çözüm sürecinin etkileneceğini de ileri süren  Ensarioğlu, "Böyle önemli bir süreci yürütmek güçlü iktidar gerekir. Zayıfladığınız zaman risk isteyen meseleleri yürütme şansınız  kalmaz. HDP'nin ciddi yanlışı var. Çözüm sürecini yürüten var eden Ak Parti iktidarıdır. 'İçeriden, dışarıdan destek vermem' demek doğru değil. Ak Parti'yi yok etme üzerinde kurulan siyaset milletin beklentisi değil. Ak Parti olmadığı zaman çözüm süreci yok. Çözüm sürecinin bir diğer tarafı da HDP'dir. Ak Parti'yi düşman gören bir tavır, HDP'nin tabanı ile örtüşmüyor"diye konuştu.

Seçimden sonra ortaya çıkan sonucun nasıl bir hükümet oluşturacağı ile ilgili ise Ensarioğlu, "Doğru olanın CHP ile çözüm süreci ve demokratikleşmeyi esas alan bir koalisyondur"dedi.   Ensarioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim meydanlarına inmesinin seçimlere etkisi olup olmadığı ile ilgili bir soru üzerine ise, "Parti olarak sahada güçlü listelerle inseydik, risk görüp sayın Cumhurbaşkanı sahaya dalmazdı. Kamuoyu zaafiyetini gördükten sonra partiyi sahip çıkmaya çalışmıştır. Cumhurbaşkanı ile makamı ile örtüşen bir tavır mıdır değil midir bunlar ayrı değerlendirilebilir"dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi