Dokunulmazlığının kaldırılması istenen Aydeniz için imza kampanyası

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz hakkında başlatılan dokunulmazlığın kaldırılması sürecinin sonlandırılması çağrısıyla imza kampanyası başlatan ÖHD ve Rosa Kadın Derneği, Meclis’e demokratik normlara sahip çıkma çağrısı yaptı.

Dokunulmazlığının kaldırılması istenen Aydeniz için imza kampanyası

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Kadın Komisyonu ve Rosa Kadın Derneği, başta Halkların Demokratik Partisi (HDP) kadın milletvekilleri olmak üzere muhalif siyasetçi kadınların dokunulmazlığının kaldırılması ve haklarında başlatılan yargısal süreçlerin durdurulması çağrısıyla imza kampanyası başlattı.

MECLİS’E ÇAĞRI

 “Seçme ve seçilme hakkına, siyaset yapma hakkına dokunma” başlığıyla başlatılan imza kampanyasında Meclis’teki tüm üyelere görevlerini yapma ve bu hukuksuz süreçleri durdurma çağrısı yapıldı. Dünden bugüne bütün muhalif kesimlerin susturulmaya ve sindirilmeye çalışıldığı bir şiddet sarmalından geçildiğine dikkat çekilen kampanya metninde, “Kamusal gücünü kullanan odaklar tarafından, toplumsal muhalefetin kurucu ve itici gücü olan kadınlar, hedef haline getirilmektedir” denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz