Görüş Bildir

Efkan Ala: Allah, milletimizi koalisyondan korusun

AK Parti Erzurum Milletvekili birici sıra adayı, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, 7 Haziran seçim sonuçlarından koalisyon çıkma ihtimeliyle ilgili olarak, "Allah, milletimizi koalisyondan korusun" dedi.

Efkan Ala: Allah, milletimizi koalisyondan korusun

Efkan Ala, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, AK Parti Tanıtım ve Medyadan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Adem Demir olduğu halde ve basın mensuplarıyla bir pastanede bir araya geldi. Geçmişte yaşanan siyasi olayları değerlendiren Efkan Ala, seçim öncesi sahada vatandaşlarla diyalog halinde olduğunu, hedeflerini ve gerçekleri onlara aktarma olanağı bulduğunu bildirdi.

Koalisyonun sorunları çözmek yerine, problem üreten bir mekanizma olduğunu savunan Efkan Ala, tek partinin iktidarının ülkeye daha çok yarar sağladığına işaret etti. Koalisyonların hiçbir zaman Türkiye'nin problemlerine çözüm üretecek bir siyasi bir tecrübe olmadığına dikkati çeken Efkan Ala, bu konuda şunları söyledi:

"Ben koalisyon olduğu zaman Türkiye'nin herhangi bir problemini çözebileceğine zinhar inanmıyorum. Bunu yaşadık daha önce defalarca. Bu millete iyilik değil. Ama koalisyonu söyleyenler var, onlar izah etsinler. Ben onun memleketin yararına olmadığını düşünüyorum ve milletime diyorum ki; yüksek bir düzeyde tekrar bu istikrarın artmasından yana olun. Koalisyon olduğu zamanlar, insanların durumu önceki hallerinden daha kötüye gitmiştir. Her zaman böyle olmuştur. 1990'lı yıllara bakın, 80'lerden daha kötüye gitti. 70'li yıllara bakın 50'li, 60'lı yıllardan daha kötüye gitti. Bırakın iyiye gitmeyi mevcut durum bile korunamıyor. Tekerlek tersine dönmeye başlıyor. Onun için ben bunu milletime söylemek zorundayım. Söylerim kararı o verecek. '2002'den beri herkesin sorunu çözüldü' demiyorum. Zaten böyle bir şey olamaz. Bugün sorunları çözen bir mekanizmadan söz edilmiyor. Ama sorunları çözerek yola devam etmekten söz ediliyor. Öbürleri, sorun çözmeyi bırakın koalisyon, memleketin üzerine bir problem oluyor. Problemler üst üste biniyor ve milleltin sırtına yükleniyor. Bunu neden ben siyasi bir seçenek olarak devreye alayım. Koalisyonda kimse bir şey yapamaz. Koalisyon olduğu zaman artık ben 'Allah milletimizi korusun' diyorum."

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi