Ekinci’den 41 proje vaadi!

DEVA Partisi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Cenap Ekinci, seçilmesi halinde ilk etapta vaat ettiği 41 projeyi hayata geçireceğini söylerken, “Diyarbakır askeri havalanın bir sağlık sorunu olduğunu” iddia etti. Ekinci çocuk sahibi olamayan ailelere, “çocuk yapma” sözü verdi.

Ekinci’den 41 proje vaadi!

DEVA Partisi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Cenap Ekinci,  Diyarbakır’a 41 vaadi olduğunu belirtirken, çocuk sahibi olamayan ailelere, çocuk yapma sözü verdi.

Dün sabah Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde Basınla Buluşma Kahvaltısı düzenleyen Ekinci, Yerel seçimlerin yanı sıra, genel seçimlere hazırlık yaptığını da iddia etti. Ekinci, erken bir seçime gidilebileceğini iddia ederken, yaklaşık üç aydır seçim çalışması yürüttüklerini belirterek, şunları söyledi:

AK PARTİ VE DEM PARTİ

Bu üç ayda halkla buluştuk, pankartlar astık, bilboardlar astık, otobüs turları yaptık. STK'larla bir araya geldik. Karşımızda iki büyük güç var AK Parti ve DEM Parti ile seçim yarışındayız. Bu iki güç arasında kendimizi halka tanıtıp çalışmalarımızı yürütüyoruz. İnanın ki halk tarafından bize gösterilen teveccüh onlara gösterilerden kat be kat daha fazla. Dar alanda maç yapıyoruz. Biz adaylarla değil odoloji ve sistemlerle yarışıyoruz. Ben sahada halkımızla Kürtçe konuşuyorum. Gençler bana zafer işaretleri yapıyor."

KAYYIMLARA ELEŞTİRİ

Kayyım politikasını da eleştiren Ekinci, "8 yıldır belediyeler kayyımla Belediye yönetiliyor. Demokrasi askıya alındı. Fakat bu kayyımlara karşı DEM Parti de çok halkın iradesine sahip çıkmadı" eleştirisinde bulundu. Ekonomik krize de değinen Ekinci, "Ekonomi batmış durumda. Enflasyon artıyor. Siyasete karşı halkta güvensizlik var. Siyasetçiler halkı bıktırmış. Bölge ve Diyarbakır'da fakirlik çok yüksek" dedi.

PROJELERİNİ ANLATTI

41 projesinden de bahseden Ekinci, şöyle devam etti: "Diyarbakır'daki Askeri Havaalanı sağlık sorunudur. Aynı zamanda sosyal bir sorun olan bu havaalanı büyük bir gürültüdür. Biz artık her dakika üzerimizden askeri uçakların uçmasını istemiyoruz ve sağlığımıza zarar vermelerini istemiyoruz. Belediyenin başına geçersek bu duruma son vereceğiz.”

Projeler içerisinde Aile Tanıma ve Hizmet Sistemi kartı da olduğuna dikkat çeken Ekinci şunları söyledi: “Belediyelerde iştirakçi şirket yok. Mesela bir sağlık A.Ş yok, kültür A.Ş yok Konut A.Ş. yok, hiçbiri yok. Siz bazı şeyleri içtihatçı şirketler üzerinden götüreceğiz. Böylece sorunları halledeceğiz.” 

KÜRTÇEYE İLİŞKİN PROJELER

Kültür A.Ş bünyesinde, Kürt bir Opera Daire Başkanlığı kurmayı düşündüklerini söyleyen Ekinci: “Ceziri’nin, Feqiyê Teyran’ın, belki de Ahmet Arif’in eserlerini opera haline dönüştürmek istiyoruz. Kürt operasyon olması Kürt tiyatrosunun olması ve bunun belediye bünyesinde olmasını Tasvip ediyoruz. Biz göreve gelirsek de bunu İlk yapacağımız işlerden olacak. Bir de Kürtçe yayın yapacak Zazaca yayın yapacağım. Süryanice Ermenice yayın yapacağım bir belediye radyo televizyon A.Ş şirketini kurmak istiyoruz” dedi.

ÇOCUK HASRETİ ÇEKENLERE MÜJDE

Embriyoloji ve Histoloji Uzmanı olan Cenap Ekinci, çocuk sahibi olmayan aileler için de projesini açıkladı. Ekinci, “Ben Embriyoloji uzmanıyım. Bu benim en önemli projelerinden biri. Çok büyük maaliyeteler gerek yok. Gerekirse kendim yapacağım. Çocuk sahibi olmak isteyip de olamayan bütün ailelerin çocuk sahibi olmasını sağlayacağım.” İddiasında bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz