Ekrem İmamoğlu Ankara'da

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara'ya giderek Anıtkabir'i ziyaret etti. Daha sonra ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Ekrem İmamoğlu Ankara'da

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Atatürk Havaalanı'nda, Ankara'ya hareketinden önce gazetecilere açıklama yaptı. Tüm vatandaşların Miraç Kandili'ni tebrik eden İmamoğlu, günahlardan arınılan, iyiliklere uzanılan bir gece olmasını temenni etti. İmamoğlu, seçim gündeminin sürdüğünü, bu süreçte hiç hoş olmayan  ortamların yaşandığını ifade ederek, "YSK, benim güvendiğim tek kurum. Sonuna kadar güveniyorum." dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu , eşi Dilek ve çocukları Semih, Mehmet Selim ve Beren İmamoğlu ile birlikte Anıtkabir'e ziyarette bulundu. İmamoğlu'na, CHP milletvekilleri ile birlikte çok sayıda partili ve vatandaş da eşlik etti. Beraberindeki kalabalık ile Aslanlı Yol'dan yürüyerek Anıtkabir'e giren Ekrem İmamoğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra İmamoğlu, dua etti, ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

Ekrem İmamoğlu, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:"Bugün manevi huzurunda, 1919 yılında başlattığınız Kuvayı Milliye ruhunun 100'üncü yılının içerisinde, aynı ruhla, 21'inci yüzyılda fikri hür, vicdanı hür nesiller olarak, akıl ve bilimle cennet vatanımızın en güzel şehri İstanbul'a tüm tarihi birikimi, maneviyatını koruyarak, milli unsurlarından asla taviz vermeden hizmet edeceğime söz veriyorum. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu." Ekrem İmamoğlu, Anıtkabir çıkışında kendisine sevgi gösterisinde bulunan kalabalığı, ziyarette bulunacağı CHP Genel Merkezi'ne davet ederek ayrıldı.

KILIÇDAROĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ

İmamoğlu, CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Görüşmede son gelişmeler değerlendirildi. Görüşmede Mansur Yavaş da bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz