Emek ve Özgürlük İttifakı: İmamoğlu kararı hukuki değil siyasidir

Emek ve Özgürlük İttifakı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen kararı kabul etmediğini açıkladı, “Karar hukuki değil, siyasi bir karardır” dedi.

Emek ve Özgürlük İttifakı: İmamoğlu kararı hukuki değil siyasidir

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF)’dan oluşan Emek ve Özgürlük İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Karar hukuki değil, siyasi bir karardır” denildi.

'YASAK KARARI KAYYIM REJİMİNİN GELDİĞİ BOYUTU GÖZLER ÖNÜNE SERMEKTEDİR'

Bu kararın, HDP’li belediyelere dönük halk iradesi gaspının, dokunulmazlıkların kaldırılarak milletvekilliklerin düşürülmesinin, grev yasaklarının, TİS’lere müdahalenin, aydınlara, gazetecilere sendikacılara, sanatçılara, siyasi muhaliflere baskının devamı olduğu ifade edilen açıklamada, “Belediyelere dönük kayyım darbeleri yapıldığında bunun halk iradesini yok saymak olduğunu ve halkın seçme ve seçilme hakkına müdahale olduğunu, bütün muhalefetin duyarlı olması ve ortak bir tutum geliştirmesi gerektiğini belirtmiştik. Belediyelerden üniversitelere kadar birçok alandan yaygınlaştırılan kayyım rejiminin tüm ülkeyi esir alma riskini vurgulamıştık. Bu yasak kararı kayyım rejiminin geldiği boyutu gözler önüne sermektedir. Açıktır ki kayyımlar, baskı ve yasaklar iktidarın siyasi muhaliflere karşı kullandığı bir yargı sopasıdır” ifadeleri kullanıldı.

‘ORTAK MÜCADELEYİ BÜYÜTELİM’

İktidarın seçim hesapları uğruna milyonlarca yurttaşın oyları ile seçilmiş bir belediye başkanından siyasi intikam almaya çalıştığı ifade edilen açılamada, “Emek ve Özgürlük İttifakı olarak; bütün demokrasi güçlerini, siyasi bir hamle olan bu karara karşı ortak tutum göstermeye çağırıyoruz. İttifak açıklamasında “Bu hukuksuz kararı kınıyor, halkın iradesine sahip çıkmak için halkın ortak mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz” denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz