Erbakan anması liderleri buluşturdu

Türkiye Cumhuriyeti'nin 23'üncü Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, ölümünün 10'uncu yılında Saadet Partisi'nin düzenlediği etkinlikle Ankara'da anıldı.

Erbakan anması liderleri buluşturdu

Anma etkinliğine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Nuri Okutan, BBP Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve çok sayıda siyasetçi katıldı.

Anma etkinliğinin açılış konuşmasını Karamollaoğlu yaptı. Saadet Partisi'nin çizgisinin Erbakan'ın çizgisi olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, Erbakan'ın hiçbir zaman ötekileştirmediğini, farklı siyasilerle birlikte hükümetler kurduğunu, ittifaklar yaptığını belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, Necmettin Erbakan'ın siyasetin üstünde bir değer olduğunu ifade etti. Erbakan'ın karakteriyle ilham veren bir insan olduğunu belirten Ünal, "Verdiği siyasi mücadele ile ki siyasetin en büyük şahsiyet sınavı olduğunu bize hatırlatarak şahsiyetinden, kavgasından, imanından, iddiasından asla taviz vermeden yolculuğuna devam etmiştir" dedi.

ERDOĞAN'DAN MESAJ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan anma etkinliğine mesaj gönderdi. Erdoğan'ın Erbakan'ı anma mesajı şöyle: "Türkiye’yi, Merhum Hocamızın da uğruna ömrünü adadığı hedefleriyle buluşturana dek durmayacak, inşallah 94 ruhu ve 2053 vizyonuyla çalışmaya devam edeceğiz. Bu dşüncelerle Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamıza Allah’tan rahmet diliyor, programa iştirak eden tüm kardeşlerime en kalbi selam ve muhabbetlerimi sunuyorum."

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, anma etkinliğine mesaj göndererek Erbakan'ı andı. Şentop'un mesajı şöyle: 

"Merhum hocamız Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı anmak ve anlamak için gerçekleştirilen programa nazik davetiniz için teşekkür ederim. İlmi çalışmalarıyla ve devlet adamı kimliğiyle ülkemize hizmet eden ve insanlığa fayda sağlayan, birçok neslin yetişmesine vesile olan, örnek kişiliğiyle kardeşlik hukukumuza katkı yapan değerli Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı rahmetle anıyorum. Düzenlenen programın miras bıraktığı birçok güzelliğin sadaka-i cariye olarak devamına vesile olmasını dilerim." 

Kaynak: Diyarbakır Söz