Erbakan'ın vefatının 5. yılı

Bağcılar Belediyesi, eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın vefatının 5. yılı dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Erbakan'ın vefatının 5. yılı

Şehit Savcı M. Selim Kiraz Kültür Merkezinde düzenlenen panelde, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) eski Genel Başkanı Ömer Bolat, gazeteci-yazar Ekrem Elitaş ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Çelik "28 Şubat ve Necmettin Erbakan" başlığı altında konuşma yaptı.

Bolat, Erbakan'ın başarılı bir akademisyen ve genç yaşta profesör olmuş bir isim olduğunu belirterek, "Teknik bir dehaydı. Siyaset ustası bir insandı. 1968'den 2011'e kadar 43 sene boyunca siyaset alanında başarılı bir çizgisi vardı. Türkiye sevdalısı bir insandı ve İslam dünyasının umuduydu" diye konuştu.

Bolat, Milli Görüş kavramının Erbakan ile özdeşleşen en önemli kavram olduğunu aktararak şunları kaydetti:

"Milli Görüş kavramı, insanımızın olaylara bakışında ekonomiden, tekniğe, sanattan, kültüre, dış politikadan siyasete milli bir bakış açısıyla yaklaşımını öngören bir kavramdı. Bu kavramı kazandırdı ve ağır sanayi hamlesini başlatan insandı. 1975-1978 yılları arasında Anadolumuzun hemen her tarafında 200 tane ağır sanayi fabrikasının temellerinin atılıp hizmete alınmasının projelerini başlatmıştı. Bunlardan yaklaşık 100'e yakınının temellerini atabilmişti. O zamanlar malum medya ve malum kesimler dalga geçerdi. Erbakan'ın en önemli mirası son 13 yılda bu ülkede özgürlükleri, demokrasiyi genişleten, büyük kalkınma hamlesini başaran, halkına dünya kalitesinde kamu hizmeti veren, refah ve satın alma gücü artışını kazandırmış olan yeni Türkiye mimarlarını talebe olarak yetiştirmesiydi."

Panel konuşmaların ardından yapılan soru cevapla sona erdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı