Erdoğan: BDP de MHP gibi...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Sakarya 4. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Erdoğan: BDP de MHP gibi...

Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem eşlik etti. Erdoğan Adapazarı'nda, çok sıkı güvenlik önlemleri altında cuma namazını kılmak için yeni yerleşim bölgesindeki 17 Ağustos Camii'ne gitti. Daha sonra otobüsle il kongresinin yapılacağı Atatürk Spor Salonu'na giden Erdoğan, yol üzerinde çocuklara bol bol oyuncak dağıttı. Erdoğan'ın konuşmasından satır başlarıysa şöyle:

BİZDE ÖTEKİLEŞTİRMEK YOK

Bizim kültürümüzde, bizim medeniyetimizde, bizim devlet geleneğimizde, hiçbir zaman ötekileştirmek olmadı, horlamak olmadı, ayrımcılık, ret, inkar, asimilasyon olmadı. 'Ne yazık ki bir dönem, Türkiye'de idareciler, Avrupa'daki faşizm rüzgarına kapıldılar. Hala kalıntıları var. Bunlar temizlenmiş değil. Mücadelemiz devam ediyor.

O ZAMAN NEREDEYDİNİZ?

(Kürtçe'nin seçmeli ders olarak okutulmasıyla ilgili) Birileri spekülasyon yapıyor. Diyorlar ki 'Niye zorunlu değil?' Bunlara hiçbir şeyi beğendiremezsiniz. Bugüne kadar doğuda, güneydoğuda hangi adımları attıysak hepsinde de 'Biz istedik yaptılar' dediler. Tamam da bizden önce bunları niye yaptıramadınız? O zaman neredeydiniz?

BDP DE MHP GİBİ

BDP de tıpkı MHP gibi, ırk kavramını, millet kavramını istismar ederek ayakta kalmaya çalışıyor. BDP de tıpkı MHP gibi, mevcut sorundan beslendiği için sorunun çözülmesini istemiyor. Ortaya fikir koymak, söz söylemek yerine şiddeti araç olarak görüyor. Şiddet ve siyaset, asla ve asla yan yana gelemezler. Şiddetin olduğu yerde siyaset yoktur, siyasetin olduğu yerde de şiddet olmaz, olamaz. Bunlar şiddeti dışlayamıyorlar. Çünkü tehdit altındalar. Bunlar, şiddetle, terörle aralarına mesafe koyamıyorlar. Bunlar, ortaya kendileri bir irade koymak yerine, iradelerini terör örgütü yöneticilerine teslim ediyorlar. İradesi kendisinde olmayan bir parti, siyaset üretemez, ülkenin, milletin hiçbir meselesine çözüm bulamaz.

NECİP FAZIL ŞİİRİ DUYGULANDIRDI

Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, AK Parti Sakarya İl Kongresi'ne giderken kongrenin yapılacağı salonun yakınında durarak çocuklara oyuncak dağıttı. Bu sırada Betül Rana Yıldız'ın (9) Necip Fazıl Kısakürek'in Sakarya şiirini okuması sırasında Başbakan Erdoğan'ın duygulandığı görüldü.

AKŞAM

Kaynak: Diyarbakır Söz