Erdoğan: bu işi bitireceğiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm sürecinin çok önemli olduğunu belirterek, bu işi bitireceklerini söyledi.

Erdoğan: bu işi bitireceğiz

Çanakkale Deniz Zaferi kutlamaları törenine katılan Başbakan Erdoğan, daha sonra Eceabat ilçesine geçti. Burada belediyeyi ziyaret etmeden önce toplanan vatandaşlara otobüs üzerinde konuşan Erdoğan; Çanakkale'nin önemli olduğunu, Çanakkale'nin önemli bir kültür ve turizm merkezi haline getireceklerini söyledi.

BU İŞİ BİTİRECEĞİZ

Yaptıkları yatırımlardan da bahseden Erdoğan, "Çünkü biz bu ülkeye efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bu ülkeyi bölmek isteyenler var. Ama biz onlara fırsat vermeyeceğiz. Hiç endişe etmeyiniz. Bu ülkede Türkü ile Kürdü ile Lazı ile Çerkezi ile Romanı ile aklınıza ne gelirse biriz beraberiz. Onun için tek millet diyoruz, tek bayrak diyoruz. Tek vatan diyoruz. 780 bin kilometrekare ile tek vatan."

"ÇÖZÜM SÜRECİ ÖNEMLİ"

"Bu vatanda kimse bir operasyon yapamaz, bir ameliyat yapamaz." diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Batı'da ne varsa Doğu'da da olacak. Şimdi biz havaalanı yapıyoruz, oradaki o malum terör örgütü iş makinalarını yakıyor, müteahhitleri tehdit ediyorlar. Hani sen benim Kürt kardeşimi seviyordun. Biz onlara hizmet götürmek istiyoruz, onlar önümüzü kesiyorlar. Bu yıl sonu Hakkari ve Şırnak havaalanlarını açacağız. Her şeye rağmen açacağız. Çünkü biz dertliyiz, çünkü biz bu vatana sevdalıyız. Onun için çok koşacağız. Çok çalışacağız. Ve bunu halledeceğiz. Bu yüzden çözüm süreci çok önemli. Çözüm sürecinde ben siz vatandaşlarımın desteğini bekliyorum. Hep beraber bu çözüm sürecine katkı vereceğiz. Bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız ve bu işi bitireceğiz."

Konuşmasının ardından belediyeyi ziyaret eden Başbakan Erdoğan, daha sonra helikopterle Çanakkale Havaalanı'na, oradan da Ankara'ya geçti.

Kaynak: Diyarbakır Söz