Erdoğan: ''Bunlar yarım porsiyon aydın''

Tiyatroların özelleştirilmesi hakkında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Niyetlerini açık etmeye başladılar. Rahmetli Cem Karaca zamanında bunlara gerekli cevabı verdi: "Bunlar aydın değil, bunlar yarım porsiyon aydın" dedi

Erdoğan: ''Bunlar yarım porsiyon aydın''

Başbakan Erdoğan AK Parti Kahramanmaraş İl Kongresi'nde konuştu. Tiyatroların özelleştirilmesiyle ilgili kararı eleştirenlere tepki gösteren Erdoğan, "Bunlar sanatı toplum için yapmazlar. Sanatı sanat için yaparlar" ifadelerini kullandı. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Yurtiçinde ve yurtdışında Ak Parti hakkında yorumlar yapılıyor. Önyargıyla hareket ettiler. Asılsız iddiaları, karalamaya çalışanları gördük ve hepsini alt üst ettik.

Her türlü demokrasi dışı müdahaleye göğüs gerdik. AB'ye tam üyelik için en kararlı adımları attık. Tavizsiz şekilde kararlılıkla yürüdük. Çetelerin kirli girişimlerine karlı çıktık. Hiçbir ayrımın içinde olmadık.

Başbakan Erdoğan Kahramanmaraş'ta Konuştu - 2 Başbakan Erdoğan Kahramanmaraş'ta Konuştu - 2 Haberin videosu için tıklayın Biz tek millet dedik, tek bayrak dedik. Kimsenin dinine göre davranmadık.

 

KİMSENİN KILIK KIYAFETİNE KARIŞMADIK

Biz millete efendi değil hizmetkar olmaya geldik. Kimsenin kılık kıyafetine karışmadık karışmayız.

 

75 MİLYONUN GÜVENCESİYİZ

Yediğini içtiğine karışmadık, karışmayız, karışmak isteyeni de engelleriz.

75 milyonun yaşam güvencesi elimizdedir.

Düşünce özgürlüğünü genişleştik.

 

4+4+4 EĞİTİM SİSTEMİ

Başbakan Erdoğan Kahramanmaraş'ta Konuştu - 3 Başbakan Erdoğan Kahramanmaraş'ta Konuştu - 3 Haberin videosu için tıklayın İstediğin yere çocuğunu gönderebileceksin, ayrım olmayacak. İşte biz bu adımı attık.

Her yerden "Allah sizden razı olsun" cümlelerini duyuyorum. Muhalefetin genel başkanı, eğer dürüstsen hukukta bir kaide var; iddianı ispatla mükellefsin.

20 milyar bir yolsuzluk varsa, hangi belge var neye göre bundan bahsediyorsun. Bu iddiayı ispatlayamazsan bu bizim lugatımıza çirkin bir şekilde oturur.

Çünkü sen bu kadar dürüst bir iktidara çamur atamazsın. Seni Kahramanmaraş'ta münferit ilan ediyorum.

Bu kervan yürüyor Kılıçdaroğlu yürüyor.

TİYATROLARIN ÖZELLEŞTİRİLMESİ

Erdoğan: Bunların çoğu mahkum olur Erdoğan: Bunların çoğu mahkum olur İlişkili haber için tıklayın Tiyatro tartışması değildir. Mesele çok başka. Kendilerine küçük rant alanları oluşturmuş seçkincilerin millete tepeden bakma meselesidir.

Bunlar tanzimattan bugüne kadar her şeyi kendilerinin bildiğini iddia ederler. Bunlar kendi ürettiklerinin yüksek sanat olduğunu iddia ederler.

Bu seçkinciler sanatın tapusunun kendi ellerinde olduklarını zannederler. Bunlar sanatı toplum için yapmazlar. Sanatı sanat için yaparlar…

Bunlar kendi kast sistemlerine başkalarının girmesine asla izin vermezler. Hem şehir tiyatrosundan maaş olacak, sonra dizide oynayacak para alacak, nemalanacak.

Niyetlerini açık etmeye başladılar. Rahmetli Cem Karaca zamanında bunlara gerekli cevabı verdi: "Bunlar aydın değil, bunlar yarım porsiyon aydın" dedi.

TSK'YA YAPILAN EDEPSİZLİKTİR

Erdoğan, ''Statükodan, sırtını dayadıkları güçlerden umudunu kesen, demokrasiden ve demokratikleşmeden ciddi şekilde rahatsız olanlar tahrik umutları tükenince tahkire başvurmaya başladılar. Millete 'bidon kafalı', 'göbeğini kaşıyan adam' diyenler, 'ordu göreve' diyenler, 'genç subaylar rahatsız' diyenler tahrikleri, kışkırtmaları tutmayınca Türkiye'de demokrasiyi kesintiye uğratamayınca en ağır hakaretlerle Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef almaya başladılar. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, ordumuzun şerefli mensuplarına yapılan hakaret ahlaksızlıktır, edepsizliktir ve kendini bilmemezliktir'' diye konuştu.

Erdoğan, şunları söyledi:

''Bin yıllardır tüm dünyada sadece ve sadece kahramanlığıyla, cesaretiyle nam salmış bir ordunun mensuplarına ağıza alınmayacak hakaretler yapmak açık söylüyorum zavallılıktır. Darbe yapmıyor diye bir orduyu 'silahsız kuvvetler' diye, 'kağıttan kaplanmış meğer' diye nitelemek; demokrasiye, milli iradeye müdahale etmiyor diye bir ordunun en tepesindeki isme alenen küfretmek, değil demokrasiden, evrensel hukuk anlayışından nasibini alamamaktır. Aylardır, yıllardır ortaya koymaya çalıştığım CHP zihniyeti budur, CHP zihniyetinin kucağında yetişen despot aydın zihniyeti budur, yarım porsiyon aydın zihniyeti budur.''

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler