Erdoğan: Hani ortak mücadele içindeydik?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK ve PYD'yi ayıran ülkelere tepki göstererek, "Hani terörle ortak mücadele içindeydik? Biz daha kimin terör örgütü olduğu konusunda anlaşamıyorsak ortak mücadeleyi nasıl vereceğiz" dedi.

Erdoğan: Hani ortak mücadele içindeydik?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytinburnu Belediyesi’nin toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, bazı ülkelerin PKK gibi örgütlere destek verdiğini ifade ederek, “Hani terörle ortak mücadele içindeydik” sözleriyle tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"Biz de bunlara diyoruz ki 'Sizin yardım ettiğiniz örgüt, terör örgütü.' Ha PKK, ha PYD, ha DHKP-C, farkı yok. Bunlar aynı gövdenin dalları. Kök aynı, gövde aynıyken dal farklı diye nasıl 'bu diğeri gibi değil, terör örgütü sayılmaz' dersin.

İşte, Ankara'da canlı bomba eylemi yapıp masum insanları katleden teröristin resmini, sizin yere göğe sığdıramadığınız o örgüt poster yapıp kendi kontrolündeki yerlerde duvarlara asıyor. PYD'ye terör örgütü demiyorsan o zaman Ankara'daki eylemi de terör saldırısı olarak görmüyorsun demektir.

Bu sakat mantığın sonu, Brüksel'deki eylemin, Paris'teki eylemin, yarın Allah göstermesin Londra'daki, New York'taki eylemlerin de terör saldırısı olarak görülmemesine kadar çıkar. Hani terörle ortak mücadele içindeydik? Biz daha kimin terör örgütü olduğu konusunda anlaşamıyorsak ortak mücadeleyi nasıl vereceğiz?"

‘İnandırıcı değiller’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada IŞİD’e karşı mücadelede Türkiye kadar samimi ve sonuç alıcı başka ülke olmadığını söyledi:

“Farklı hesaplarla Suriye'de operasyon yürüten ülkelerin çoğunun dertlerinin DAEŞ olmadığını biz bilmiyor muyuz? Suriye'de katledilen yarım milyon insanı umursamayanların oradaki 20-30 bin yabancı savaşçı için bu kadar zahmete katlanmaları kesinlikle inandırıcı değildir."

‘Adil bir dünya arıyoruz’

“Dünya beşten büyüktür” sözünü tekrarlayan Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi’nin reforma ihtiyacı olduğunu söyledi. Söz konusu 5 ülke arasında Müslüman olmadığına da dikkat çeken Erdoğan, “Nedir bu yaklaşım? Adil mi? Değil. Adil bir dünya arıyoruz, adil bir dünya için mücadele ediyoruz" diye konuştu.

‘Yok hükmündedir’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu arasındaki tartışmaya yeniden değindi:

“Artık bizim için ana muhalefet partisinin genel başkanlık koltuğu boştur, sakıttır. Bizim için bu zat yok hükmündedir. Burada aynı zamanda bir seçmen, bir vatandaş Erdoğan olarak konuşuyorum. Kendisi cezai ehliyet sahibi olmaktan çıktığı için ne söylerse söylesin, ne yaparsa yapsın bizim açımızdan mazurdur. Bu şahsın durumu siyasetin konusu olmaktan çıkmış, tıbbın konusu haline gelmiştir."

Muhalefete eleştiri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugüne kadar terörün, kısır siyasi çekişmelerin, muhalefetin vizyonsuzluğunun, çapsızlığının önümüzde bir engel olmasına izin vermedik, vermeyeceğiz” diye konuştu.

“2023 hedeflerimiz doğrultusunda ülkemiz, dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinden inşallah biri olacaktır” diyen Erdoğan, “Gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Enflasyonda, üretimde, istihdamda umut verici rakamlar ardı ardına açıklanıyor” diye devam etti.

Paralel yapı uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘paralel yapı’ olarak adlandırılan cemaate ilişkin de şu açıklamayı yaptı:

"Buradan söylüyorum, Pensilvanya'daki zat ve onun peşinden gidenlere sesleniyorum; 'Kardeşlerim şu aklımızı lütfen kiradan kurtaralım, bizim dinimizde kula kulluk yok, sadece Allah'a kulluk var.' Ama maalesef kula kul olanlar kayıpta, Hakk'a kul olanlar kazançta. Bunu göreceğiz."

Türk-Amerikan Kültür Merkezi

ABD ziyaretine de değinen Cumhurbaşkanı, "ABD'de Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezinin açılışını yaptık. Hamdolsun, adeta bizim için gurur abidesi oldu” diye konuştu.

Açılışa Kanada'dan arabalarıyla gelenler dahi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, “Çok daha anlamlısı, orası artık ABD'deki dünya Müslümanlarının bir merkezi haline geldi” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, 2003’ten bu yana 4 bin 500 tarihi eserin restorasyonunun yapıldığını, bu yolla kültürel mirasa sahip çıkıldığını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz