Erdoğan, Hu Jintao ile bir araya geldi

Başbakan Erdoğan: ''Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün sizlere Haziran ayı içerisinde bir daveti olduğunu ifade etmek istiyorum. Sizleri ülkemizde görmek istiyoruz''

Erdoğan, Hu Jintao ile bir araya geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Hu Jintao ile bir araya geldi.

Hu Jintao, Ulusal Halk Meclisi'nde gerçekleşen kabulde Başbakan Erdoğan'ı sıcak bir şekilde karşıladı. Basın mensuplarına poz vermelerinin ardından Başbakan Erdoğan, heyetindeki bakanları ve milletvekillerini Hu Jintao'ya tanıttı.

Daha sonra heyetler arası görüşmeye geçildi. Görüşmenin başında açıklamalarda bulunan Hu Jintao, Başbakan Erdoğan'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başbakan Erdoğan'ın Çin programının çok yoğun olduğunu belirten Hu Jintao, ziyaretin zengin ve verimli olacağına inandığını dile getirdi. Hu Jintao, ''Ziyaretinizin iki halk arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine ve Çin-Türkiye stratejik işbirliğinin geliştirilmesine yararlı olacağına inanıyorum'' dedi.

-Başbakan Erdoğan'ın sözleri-

Başbakan Erdoğan da yaptığı açıklamada, ''Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün sizlere Haziran ayı içerisinde bir daveti olduğunu ifade etmek istiyorum. Sizleri ülkemizde görmek istiyoruz'' diye konuştu.

Çin Başbakanı Vın Ciabao ile dün çok detaylı bir çalışma yaptıklarını belirten Başbakan Erdoğan, görüşmede ekonomik, ticari, kültürel, askeri, siyasi alanlardaki konuların ele alındığını bildirdi. Erdoğan, görüşmenin ardından 6 tane anlaşma imzaladıklarını da hatırlattı. Erdoğan'ın konuşmasının bundan sonraki bölümü basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Görüşmede, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ve AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da hazır bulundu.

Başbakan Erdoğan ile Hu Jintao'nun başkanlık ettiği heyetler arası görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz