Erdoğan Kâhta'da: Size mahcup olacak adım atmadık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kâhta’da vatandaşlara hitap etti. Erdoğan konuşmasında, 'Bir devlet adamı için milletinin teveccühünden daha büyük şeref payesi olur mu? Size mahcup olacak bir adım atmadık' ifadelerini kullandı.

Erdoğan Kâhta'da: Size mahcup olacak adım atmadık!

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

Geçen sene Kâhtalı kardeşlerime söz vermiştim. İlk fırsatta Kâhta’nın misafiri olacağız demiştim. Nasip bugüneymiş. Gönüllerimizi buluşturan Rabbime hamdolsun… Kâhta’da bulunmaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum.

Kâhta denince akla ne gelir, söz verdi mi sözünü yerine getirir. Yüzde 79 ile bu kardeşine sahip çıkan Kâhta ikinci seçimde yüzde 81 ile bizleri bağrına bastı. Siz ne güzel insanlarsınız, bu güzelliğiniz sandıklara vurdu. 31 Mart'ta Kahta bu defa sandıkları patlatacak.

DEPREMDEN EN FAZLA ZARAR GÖREN İL

Adıyaman, depremden en fazla zarar gören illerimizin başında geliyordu. Kâhta yıkıcı etkiye maruz kaldı. Rabbim deprem şehitlerinin tamamının ruhunu şad mekânlarını cennet eylesin.

Depremlerde 613 bina yıkıldı Kâhta’da. 197 acil yıkılacak bina vardı. İlk günden itibaren depremzedelere ulaşmak için seferber olduk. Belediyelerimizle, resmi kurum ve gönüllülerle el ele vererek sorunları çözmeye gayret ettik. Gecikmeler yaşanmış olabilir ama 6 Şubat'tan beri verilen mücadelenin şahidi sizlersiniz. 14 milyonu etkileyen böylesi afetin altından kalkmanın kolay olmadığını biliyorsunuz. Afet konutlarının teslimini yapmaya başladık. Bugün de Adıyaman'da kura ve anahtar teslim törenlerini gerçekleştiriyoruz. Kâhta’da toplam 700 deprem konutunu hak sahiplerine teslim ettik. Deprem konutlarının teslimine hız kesmeden devam edeceğiz. Bizim derdimiz millet, gayemiz hizmettir. Başkaları hangi gündemlerin kuyruğuna takılırsa takılsın, bizim en öncelikli konumuz deprem bölgesidir.

Kaynak: Diyarbakır Söz