Erdoğan: Kimliklerinin tanınmaması sorunu var

Türkiye'de Kürt sorunu olmadığı yönündeki ifadesini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kimliklerinin tanınmaması sorunu vardır. İnançlarına saygı duyulmaması sorunu vardır” dedi.

Erdoğan: Kimliklerinin tanınmaması sorunu var

 Kars'taki açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çözüm sürecine değindiği konuşmasında yine Türkiye'de Kürt sorunu olmadığını söyledi:

>TANINMAMASI SORUNU VAR

>"Türkiye'nin Kürt sorunu yoktur. Türkiye'de her kesimden insan gibi Kürt kardeşlerimizin de sorunları vardır. Kimliklerinin tanınmaması sorunu vardır. İnançlarına saygı duyulmaması sorunu vardır. Geri kalmışlık, ihmal edilmiş, hor görülmüş sorunu vardır. Biz geçtiğimiz 12 yılda Kürt kardeşlerimizle birlikte Türklerin de, Arapların da, Lazların da, Romanların da, Gürcülerin de, Boşnakların da, dini azınlıkların da ülkemizde yaşayan ne kadar kesim varsa hepsinin sorunlarına çözüm bulmaya gayret ettik. Bugün artık hiç kimse kökeni, inancı, kılığı, kıyafeti, yaşam biçimi, fikri yüzünden tehdit altında değildir, baskı altında değildir. Hâlâ eksiklikler, aksaklıklar yok mu? Var tabii. Her şey dört dörtlük mü? Değil tabii. Bunlar her geçen gün eksiliyor."

>Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Mart Romanlar Günü nedeniyle yaptığı konuşmada, “Varsa yoksa Kürt sorunu diye bir şey yok. Ben 2005’te Diyarbakır’da bunu ifade ettim ve bu süreç kapandı. Bizim sorunumuzdur dedik ve biz bu işi kapattık, bitirdik. Hâlâ bunu devam ettirmek isteyenler var” demişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz