Erdoğan ODTÜ Faturasını CHP'ye Kesti

Erdoğan ODTÜ'de yaşanan olaylarda CHP'yi 1960-1970'lerdeki öğrenci olaylarını yeniden çıkarmaya çalışmakla suçladı.

Erdoğan ODTÜ Faturasını CHP'ye Kesti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orta Doğu Teknik Üniversikesi (Odtü)'nde yaşanan öğrenci olayları ile ilgili tehlikeli bir tırmanış olduğunu belirterek, ana muhalefet partisi CHP'yi, 1960-1970'lerdeki öğrenci olaylarını yeniden çıkarmaya çalışmakla suçladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sincan 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nde, ASO 49. Yıl Başarı Ödülleri Töreni'ne katıldı. Törende; kurumlar vergisi, gelir vergisi, ihracat ve Ar-Ge alanlarında şirketlere ödülleri takdim edildi. Erdoğan'ın, kurumlar vergisi ödüllerini dağıttığı törende, diğer ödülleri ise Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan dağıttı.

"MOLOTOF YAPILACAĞINI MI ÖĞRETTİLER?"

Ödüllerin takdiminin ardından kürsüye gelen Başbakan Erdoğan, Odtü'de çıkan olaylara da değindiği konuşmasına, "Beni buna sevk eden yanlış bilgilendirmelerdir." diye başladı. TÜBİTAK'ın, Odtü yerleşkesi içindeki Uzay Bilim Merkezi'nde Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılışını izlediklerini anlatan Erdoğan, Göktürk-2'nin uzaya gönderilişinin tarihi bir gün, ülke için bir iftihar vesilesi olduğunu vurguladı.

CHP’YE 1960’LARI HATIRLATTI

Erdoğan, "CHP, son birkaç yıldır her fırsatta dikkat edin, sokak sokak direniş çağrısı yapıyor. Sokak sokak direniş çağrısına karşılık bulamayan CHP, şu anda bu öğrenci olaylarını teşvik ederek, adeta sokak sokak direniş çağrısını bir kez daha öğrenciler üzerinden gerçekleştirmeye çalıyor. Bdp; nasıl Doğu'da, Güneydoğu'da, diğer büyük şehirlerde masum çocukların eline taş verip onları polisin üzerine sürüp, o çocukların arkasına saklanıyorsa, bugün de CHP gençlerin eline taş verip, molotof verip onların arkasına saklanıyor. Bu yol çıkmaz sokaktır. Bu senaryo bayat bir senaryodur. 1960'larda, 70'lerde gençleri tahrik eden bu zihniyet, bugün de aynı yolu, aynı metodu izliyor ama buna ne milletimiz ne de biz izin vermeyiz, mahal vermeyiz. Bu ülkede her şey sandıkta olacak, sandıkta. Alabiliyorsan neticeyi sandıkta al. O neticeye eyvallah deriz." dedi.

Başbakan Erdoğan, "Hükümetle bir hesabı olan varsa bu hesabı sokakta değil, sandıkta görsün. Bu millet, bu hükümete '4 yıl çalış arkadaş' diyor ve yüzde 50 ile bu görevi veriyor. Buna saygı duyacaksın. Buna saygı duymak zorundasın. Bu yollarla bunu değiştiremezsin." açıklamasında bulundu.

FİNAL FALAN YAPAMAZSINIZ

Erdoğan, 2012'yi 'final yılı' ilan eden PKK'ya, "Siz bu ülkede bizimle final falan yapamazsınız." diye seslendi. Erdoğan, terör örgütüne, "Ya insan gibi yaşar, bu milletin içinde barınırsınız yahut da kendinize yaşayacak başka ülkeler bulursunuz. Veyahut da ebediyyen mağaralarda, inlerde kalırsınız ki biz sizi inlerinizde de bulacağız. Bu işin lamı cimi yok." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz