Erdoğan: Tıkır tıkır işleyen sistemleri bile bunlar bozdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı iftarda İBB Başkanı İmamoğlu'nu hedef aldı: Meydanlarda bol keseden vaat dağıtıp da şimdi bunları hatırlamayanların foyalarını tek tek ortaya dökeceğiz.

Erdoğan: Tıkır tıkır işleyen sistemleri bile bunlar bozdu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekmer İmamoğlu'nu eleştirdi, "Utanmadan, sıkılmadan üst geçitlerin gövdesine 'İsrafı bıraktık' diyor. Hangi israfı? Sadece sizin malum mahfillere harcadığınız rakamlar bilinir gibi değil" dedib  

Erdoüğan İstanbul'da düzenlenen "Kadim Dostlar İftarı"nda katıldı.

Burada yaptığı konuşmada İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama değindi. "Çoğu çocuk ve kadın 40 bine yakın kardeşimizin şehit edildiği, 73 bin kardeşimizin yaralandığı, 7 binden fazla masumun halen yıkıntıların altında olduğu Gazze'de son asrın en vahşi soykırımlarından biri yaşanıyor" diyen Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

- Sahne önünde İsrail'i eleştiren ama İsrail'e katliamlarını yapabilmesi için silah ve mühimmat desteği veren Batılı ülkelerin münafıklığı, Gazze'yi dünyanın en büyük çocuk ve kadın kabristanına çevirdi. Uluslararası kurum ve kuruluşlar Gazze'de bir kez daha sınıfta kaldı. 

- Şehirlerimizi belediyecilik hizmetlerinde ileriye götüremedikleri gibi beceriksizlikleriyle bir nevi fetret devrine soktular.

- Bırakın yeni projelere, eserlere imza atmayı, ulaştırma başta olmak üzere birçok alanda tıkır tıkır işleyen sistemleri bile bunlar bozdu.

- Kendi şahsi reklamlarına verdikleri ehemmiyetin yarısını, şehrin kördüğüm haline gelen sorunlarının çözümüne vermediler.

- Utanmadan, sıkılmadan üst geçitlerin gövdesine 'İsrafı bıraktık' diyor. Hangi israfı? Sadece sizin malum mahfillere harcadığınız rakamlar bilinir gibi değil.

- Meydanlarda bol keseden vaat dağıtıp da şimdi bunları hatırlamayanların foyalarını tek tek ortaya dökeceğiz. 

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz