Erdoğan'dan Barzani'ye Kutlama Telefonu

Başbakan Erdoğan'ın, Başbakan Barzani'yi telefonla arayarak kutladıktan sonra Türkiye'ye davet ettiği bildirildi.

Erdoğan'dan Barzani'ye Kutlama Telefonu

Kuzey Irak'ta yeni Bölgesel Kürt Hümeti'nin kuran Başbakan Neçirvan Barzani'yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da telefonla arayarak kutladığı ve Türkiye'ye davet ettiği belirtildi. IKDP'nin yayın organı olan Kürdistan TV'de yer alan habere göre, yeğen Barzani'yi telefonla arayan Başbakan Erdoğan'ın, Türkiye ile Kürt bölgesi arasındaki güçlü ikili ilişkilere vurgu yaptığı ve bu güçlü ilişkinin önümüzdeki dönemde daha da güçlenmesi dileğinde bulunduğu belirtildi. Erdoğan'ın Neçirvan Barzani'yi Türkiye'ye de davet ettiği kaydedilen görüşmede, Barzani'nin, Başbakan Erdoğan'a teşekkür ederek, kendilerininde Türkiye ile daha güçlü ikili ilişkiler içerisinde olmayı arzuladıklarını söylediği belirtildi.

IRAK FELAKETE DOĞRU GİDİYOR

Bu arada, geçen hafta ABD Başkanı Barack Obama ile görüşen Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ise Arap gazetesi El-Hayat'a verdiği demeçte, yine bağımsızlık sinyalleri verdi. Barzani, Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin iktidarı tekelleştirdiği ve diktatörlüğe dönüşe hazırlandığını ileri sürüp, "Irak bir felakete doğru gidiyor. Maliki'nin iktidar üzerindeki Tekeli kabul edilemezdir. Maliki, Başbakan olmanın yanı sıra Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı, istihbarat sorumlusu ve silahlı kuvetler komutanı olarak görev yapıyor" dedi.

BAĞIMSIZLIK İÇİN REFERANDUM

Barzani, Irak'taki krizden çıkış için Erbil'de bütün siyasi parti ve grupların katılacağı bir toplantı çağrısı yapacağını da belirterek, "Krizden çıkış için net bir takvim çerçevesinde radikal çözümler oluşturulması gerekiyor" dedi. Barzani, eğer bu toplantı gerçekleşmezse bağımsızlığı ima ederek, "Ya çözüm ya da herkes kendi yoluna. Başka bir karar almamız gerekecek. Söz konusu olan bir şantaj veya tehdit değil. Ciddiyim, Kürt halkına dönerek, referandumla fikrini soracağım" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz