Erdoğan'dan Demirtaş'a: Benim için onurdur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Kurulu'nda yaptığı bir konuşmada Selahattin Demirtaş'ın “Bak evde kahvede konserve açacaksanız, davet edin gelir” sözlerine yanıt verdi.

Erdoğan'dan Demirtaş'a: Benim için onurdur

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Bak evde, kahvede gazoz açacaksanız, davet edin gelir. 'Gazoz açılacak' deyin gelir. Hiçbir fırsatı kaçırmaz. Evde konserve, yufka mı açacaksınız Cumhurbaşkanı'nı çağırın" sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan cevap geldi.

Star Haber’de yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir başkası çıkmış, 'Cumhurbaşkanı nereye çağrılsa gidiyor, evde konserve mi yapacaksınız, yufka mı açacaksınız, çağırın gelir' diyor. Evet ben, milletin çağırdığı her yer bugüne kadar gittim, bundan sonra da giderim. Milletimin çağırdığı her yere gittim giderim. Bu benim için ayıp değil şereflerin en büyüğüdür. Ben zaten oralardan geliyorum. Oralarda büyüdüm" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: "Doğu'da, Güneydoğu'da Kürt kardeşimin duygularını istismar edip İstanbul'da Beyaz Türklerle kadeh tokuşturmuyorum. Böyle bir derdim de yok. Diyarbakır'da sözde bir müftü, Eskişehir'de eşcinsel aday biz göstermiyoruz. Böyle bir derdimiz de yok. Ege'de, İç Anadolu'da, Karadeniz'de demokrasi ve özgürlük nutukları atıp, bölgede insanları hayatlarından bezdirircesine tehdit etmedik, etmiyoruz. Bizim böyle bir şeyimiz yok ve maalesef aynı şekilde 'milliyetçiyim' diyip bölücü örgütün güdümündeki partiyle, paralel örgütle aynı dili de kullanmadık, kullanmıyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz