"Erdoğan'ın yanında olmaktan gurur duyuyorum"

Bakan Bağış: "Cumhuriyet tarihinde Kırımlılara en çok sahip çıkan Başbakan Erdoğan'ın kabinesinde yer almaktan çok büyük gurur duyuyorum"

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "En son Slovakya'da yeniden gündeme gelmeye çalışan bir siyasetçi eskisi, kendini ve haddini aşan üslupsuz bir takım cümleler sarf etmiş. Ona da Slovakların bir atasözünü hatırlatmak istiyorum. Slovakların atasözü diyor ki 'Yalanın bacağı kısadır.' Onun için tarihteki yalanlarla uğraşacaklarına tarihteki gerçek acılara eğilsinler" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Swissotel'de düzenlenen 'Kırımlılar Gecesi'ne katıldı. Bağış, yaptığı konuşmada, "Cumhuriyet tarihinde Kırımlılara en çok sahip çıkan Başbakan Erdoğan'ın kabinesinde yer almaktan çok büyük gurur duyuyorum" dedi. Kırım'ın büyük acılara sahip olduğunu belirten Bağış, Kırım halkının hiçbir zaman yılmadığını ve çetin mücadelelerin, kahramanlıkların destanını yazdığını söyledi. Kırım'da nice ailelerin parçalandığını, vatan hasretine mahkum edildiğini kaydeden Bağış, "Maalesef dünya Kırım'da yaşananlara gerekli hassasiyeti göstermedi. Bugün dünyanın farklı ülkelerinde parlamentolarda bizim şanlı tarihimizi sorgulamaya kalkan, kendi küçük beyinleriyle bizim tarihimize leke sürmeye kalkanlara Kırım'da neler olduğunu araştırmalarını buradan tavsiye etmek istiyorum" diye konuştu. Bakan Bağış, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"En son Slovakya'da yeniden gündeme gelmeye çalışan bir siyasetçi eskisi tutup kendini ve haddini aşan üslupsuz bir takım cümleler sarf etmiş. Ona da Slovakların bir atasözüyle buradan Kırımlıların arasından bir atasözünü hatırlatmak istiyorum. Slovakların atasözü diyor ki 'Yalanın bacağı kısadır.' onun için tarihteki yalanlarla uğraşacaklarına tarihteki gerçek acılara eğilsinler."

Kırımlılar Gecesi'nde Kırım'a özgü geleneksel kıyafetlerin sergilendiği bir defile gerçekleştirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz