'Ergenekon devrede!'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Ankara'da düzenlenen çifte saldırıyı üstlenen DHKP-C'yi "birkaç tane iradesini başkalarına teslim etmiş taşeron" diye nitelendirdi ve olayın Ergenekon boyutuna dikkat çekti.

'Ergenekon devrede!'

Danimarka'da gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'nı hedef alan saldırılarda sadece bir kişinin hafif yaralanmasını teselli verici olduğunu söyledi. Faillerin eşkallerinin belirlendiğini ve bir örgütün (DHKP-C) bunu üstlendiğini hatırlatan Erdoğan,"Onun zaten eylem biçimlerini andıran bir şey." dedi. Erdoğan, her iki saldırganın güvenlik güçleri tarafından yakalanacağını ümit ettiğini dile getirdi.

SALDIRILAR DEMOKRASİYE

Saldırıları değerlendiren Erdoğan, "Demokrasiye yapılan bir saldırıdır. Milli iradenin temsili noktasındaki en önemli kurumlar olan siyasi partilere yönelik saldırının başka türlü bir izahı olamaz. Kaldı ki iktidar partisine böyle milli iradenin temsili noktasında çalışmaların yapıldığı genel merkezine yapılan saldırı ancak bununla izah edilebilir." dedi.

ERGENEKON BAĞLANTISI

"Bunun yanında olayın bir başka boyutu da bunun Ergenekon'la olan bağlantısıdır." diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Geçmişte de buna benzer şeyler hep olmuştur. Türkiye ne zaman sağlıklı bir sürecin içerisine girmişse, sağlıklı bir dönemi yakalamışsa böyle bir dönem içerisinde zaman zaman derin devlet gibi, zaman zaman Ergenekon tipi bu tür bağlantılar ortaya çıkmış ve bu çerçevede buna benzer eylemler hep olmuştur. Şu andaki eylem de bunun bir benzeridir."

Artık bir çözüm sürecinin gayreti içerisinde olan farklı bir Türkiye olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Çözüm sürecini de yine aynı şekilde engellemeye, provoke etmeye çalışan bir terör örgütü ortada var. Biz bunların hiçbirine pabuç bırakmayacağız. Bunlarda geri durmak, geri adım atmak veya bu süreci ertelemek; böyle bir düşünce söz konusu değildir. Kararlılıkla biz yine bu yolda yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu.

MEDYAYA ÇAĞRI

 

Danimarka'dan Türkiye'ye çağrı yapan Erdoğan, "Bütün STK'larla, bütün medya kurum ve kuruluşlarıyla bu sürece sahip çıkmak ve birkaç tane densiz, birkaç tane iradesini başkalarına teslim etmiş taşeronlara biz bu süreci asla bırakmayız. artık ortada güçlü bir irade vardır. Ortada güçlü bir AK Parti iktidarı vardır. Bu yola da aynı kararlılıkla devam edeceğimizi söylemek isterim." dedi.

Saldırıların, Ergenekon davasında savcının mütaalasını açıklamasıyla ilgili olup olmadığını sorulması üzerine Erdoğan, bunun farklı bir olay olduğunu belirtti. Erdoğan, şöyle devam etti. "Ergenekon olayı bu son olay değildir. Bunun geçmişi var, mazisi var. Maziden aldığımız zaman nasıl Susurluk türü şeyler geçmişte yaşadık, ona benzer olaylar hep olmuştur. Bu da buna benzer olaylardan bir tanesidir."

Erdoğan, bir soru üzerine AK Parti Genel Merkezi'ndeki makam odasına yapılan saldırıyla ilgili önceden bir istihbarat gelmediğini ifade etti. "Daha önce birçok değişik şeyler oldu." diyen Erdoğan, böylesi saldırılar için istihbarata da gerek olmadığını dile getirdi.

Erdoğan, saldırının Suriye rejimiyle hiçbir alakası olmadığını da söyledi.

"NEVRUZDA BARIŞA GÖLGE DÜŞÜRÜLMESİN"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın gerçekleştirilecek Nevruz kutlamalarıyla ilgili ise "Barışa gölge düşürülmesin" çağrısı yaptı. Erdoğan, "Baharın çiçeklerle yeşermesi, toprağın dirilişi neyi anlatıyorsa biz sevgiyi, saygıyı, barışı özgürlüğü hep birlikte bu şekilde diriltelim. Burada sevgi, saygı, gülümseyen gözler olsun. Kan, gözyaşı olmasın. Orada şenlik olur, festivaller ve eğlenceler olur. Temenni ederim ki bu mesajlar çerçevesinde Nevruz kutlamalarını ülkemiz genelinde değerlendiririz." şeklinde konuştu.

Nevruz kutlamalarında verilecek mesajların "barışın miladı" olarak değerlendirilmesine de karşı çıkan Erdoğan, "Ben barışın miladından bahsetmiyorum, barışa gölge düşürülmesin diyorum. Benim ülkemde zaten barış var, benim ülkemde savaş yok ki." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz