Görüş Bildir

Eski Bakan Taner Yıldız: Rusya, bu projeden vazgeçmez!

Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili ve eski enerji bakanı Taner Yıldız, birlik ve beraberliğin bozulmasına yönelik çabaların ülkeyi bölmek amacını da taşıdığını söyledi. Eski Bakan Taner Yıldız, Türkiye- Rusya ilişkilerinin Akkuyu Nükleer Santrali'ne son gelişmelerden sonra nasıl yansıyacağıyla ilgili, "Rusya bu projeden vazgeçmez diye umuyorum" şeklinde konuştu.

Eski Bakan Taner Yıldız: Rusya, bu projeden vazgeçmez!

DHA'nın haberine göre; Ak Parti Kayseri il binasında katıldığı toplantıda konuşan Taner Yıldız, partinin kurulduğu 2001 yılından bu yana her dönemde hemen hemen 6 ayda bir partideki birliğin bozulmak istendiğine dair çabalar görüldüğünü ileri sürdü. Taner Yıldız, şunları söyledi:

HALK İRADESİ 

"Halkımızın iradesiyle, seçimle işbaşına gelmiş, AK Parti hükümetleriyle birlikte ülkenin büyümesine gelişmesine katkı koymuş bir yapıyız. Ak Parti'nin birlik ve beraberliğinin bozulmasına yönelik gayretlerin aynı zamanda ülkeyi bölmek amacına geldiğini de siyasi analiz yapanlar çok iyi bilirler. Ülkenin böylesine önemli bir gündemi varken, gördüğünüz gibi hendek siyaseti , toprağın altına gömüldü. Ana muhalefet partisi 1.5 aydır bir fotoğraf indirilmesi olayıyla ilgili. Yazık ve gülünç bir durum."

PYD, ABD VE RUSYA'NIN TAVRINI ELEŞTİRDİ

Suriye’de PYD, ABD ve Rusya’nın tavrını eleştiren Taner Yıldız, bölgenin kritik bir dönemeçte olduğunu söyledi. Taner Yıldız, "Suriye, insani ve İslami açıdan yara alıyor. Bizim, ülke olarak duruşumuz nettir. 'Suriyelileri Türkiye’de tutun' diyen batılılar insanlık karşısında değer kaybediyor. Ak Parti hükümeti olarak, içerde ve dışarıda güçlü bir irade ortaya koyuyoruz. Şu anda ülkemizin önündeki en büyük kambur PKK’dır. Kürt vatandaşlarımızı istismar eden Kürtçülük anlayışına karşı başarılı olacağız" diye konuştu.

AKKUYU NÜKLEER SANTRALİ 

Milletvekili Taner Yıldız, Türkiye-Rusya ilişkilerinin son dönemde karşı karşıya geldiği sorunlar sonucunda Akkuyu Nükleer Santrali yapımının dönemsel olarak gecikeceği, ancak Ruslar tarafından yapılacağı görüşünü savundu. Türk- Rus ilişkilerinin sıradan iki ülkenin ilişkisi olmadığını vurgulayan Taner Yıldız, "Komşuluğumuz ve karşılıklı anlaşmalarımız var. Ama, Cenevre’deki görüşmeler Rus bombardımanı altında devam ediyor. Sıkıntının elbette farkındayız. Türkiye ve Rusya, ilişkilerini istenen noktaya getirmelidir. Rusya bu konuda daha dikkatli davranmalı diye düşünüyorum. Ruslar, Akkuyu projesinden vazgeçemez diye umuyorum. Bu enerji projesi şimdilik gecikse bile devam eder diye değerlendiriyorum" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi