'Farklılıklarımız zenginliğimizdir'

Bakan Yılmaz, bu yıl dördüncüsü düzenlenen, ''Gapgenç Festivali''nin açılış törenine katıldı. Yağış nedeniyle Siirt Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Bakan Yılmaz, bu yılki festivalin konusunun, ''Küresel vatandaşlık'' olarak belirlendiğini söyledi.

'Farklılıklarımız zenginliğimizdir'

''Japonya'dan bir insan gelip Van'daki bir insana yardımcı oluyorsa, biz aynı ailenin mensubuyuz demektir'' diyen Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

''Dünyanın hangi coğrafyasında yaşıyor olursak olalım, hangi milliyete bağlı olursak olalım etnik yapımız, dinimiz, inancımız ne olursa olsun en nihayetinde hepimiz aynı ailenin fertleriyiz. Farklılıklarımızı çatışma konusu haline getirmemeliyiz, bir zenginlik olarak görmeliyiz. Yüce yaradan bizi farklı şekillerde, farklı dillerde yaratmış ki birbirimizi tanıyalım, birbirimizle kavga edelim diye değil. Birbirimizi tanıyıp zenginleşelim, hayatımız daha da zengin olsun diye. Hepimizi tek tip yaratsaydı, hayat çok sıkıcı olmaz mıydı? Çok şükür bu farklılıklarımız var ve bu farklılıklarımız içinde birbirimizi tanıyarak hayatımızı zenginleştiriyoruz. Bunu da yapmaya devam etmeliyiz.''

Dünyanın neresinde bir mazlum, mağdur, itilmiş ve dışlanmış kesim varsa onlarla dayanışma içerisinde olacaklarını vurgulayan Bakan Yılmaz, ''Kendimizi sadece ülkemizin sınırları ile sınırlı tutmayacağız. Zihnimizi ve gönlümüzü bütün dünyaya açacağız. Bu, insani bir sorumluluğumuzdur. Bunu da biz hükümet olarak yapmaya çalışıyoruz'' dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'yi dünyaya açmaya çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

''Müslüman olsun, gayrimüslim olsun şu etnik gruptan, bu etnik gruptan olsun dünyanın neresinde bir sorun varsa, imkanlarımız yettiğince, elimiz kolumuz uzandığınca, gücümüz yettiğince yardımcı oluyoruz, elimizden geleni yapıyoruz ve Türkiye'yi dünyaya açmaya çalışıyoruz. İçe kapalı, içeride birçok gereksiz tartışmanın, sloganların yarıştığı şiddet dilinin hakim olduğu insanların birbirlerine karşı gözlerini, kulaklarını tıkadığı bir dünya istemiyoruz. Türkiye'yi biz çok daha demokrat bir ülke olarak görmek istiyoruz, ileri demokrasi olarak görmek istiyoruz. İnsanların rahatlıkla farklılıklarını ifade ettikleri ama aynı zamanda birliklerini, beraberliklerini en güçlü şekilde korudukları bir Türkiye istiyoruz. Bunun içinde elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz.''

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil de idare olarak bölgede kalkınma projelerinin yanı sıra sosyal projeleri de gerçekleştirdiklerini söyledi.

Vali Musa Çolak'ın Siirt'te yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdiği açılışta, AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, gençleri İngilizce, Türkçe, Arapça ve Kürtçe selamladı.

Bakan Yılmaz, kentte faaliyet yürüten Tuşba ve Garzan Tekstil firmalarının atölyelerini de gezerek, işçilerle sohbet etti.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz