Fis ovasından mesajını verdi

CHP’li Tanrıkulu Fin Ovasından “Bahar Gelecek” başlığıyla çekip yayınladığı video, tartışma yarattı. Sosyal medya üzerinden AK Parti ve Zafer Partisinden tepki alırken, Tanrıkulu Diyarbakır Hayvan Borsasından da video paylaşarak, yaşanan sorunlara dair tepki gösterdi.

Fis ovasından mesajını verdi

CHP'nin Diyarbakır'dan aday gösterdiği Avukat Sezgin Tanrıkulu, seçimlere 9 gün kala PKK’nın kurulduğu köy olarak kayıtlara geçen Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı  Fis Köyü ovasında videolu “Türkiye’ye bahar gelecek” başlığıyla yayımladığı mesajı, tartışma yarattı. Yoğun tepkiler de bazıları "Kimlere selam gönderdiği çok açık" derken, "Hepinize söz Kandil'e bahar gelmeyecek!" yorumları yapıldı.

FİS OVASINDAN MESAJ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nu CHP, Diyarbakır'dan milletvekili adayı yaptı. Siyasi tartışmalar yaratan farklı açıklamalarıyla HDP çizgisine yakın hareket eden Sezgin Tanrıkulu, seçim çalışmalarına aday olduğu şehirde başlarken, önceki gün sosyal medya hesabında yayınladığı videolu mesajı yine tartışma yarattı.

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Fis köyüne seçim çalışmaları nedeniyle giden Sezgin Tanrıkulu, burada bir de video çekti. Tanrıkulu, videoyla birlikte "Çocukluğumdan bu yana Kulp'a giderken ve gelirken hiç ihmal etmediğim bir yerdeyim; Fis'teyim. Bahar gelmiş coğrafyamıza, 15 Mayıs'ta tüm Türkiye'ye bahar gelecek. Hepinize selamlar" ifadelerini kullanarak, kendi sosyal medya hesabından paylaştı.

PKK'NIN KURULDUĞU KÖYDEN VİDEO!

Tanrıkulu'nun Fis köyünden böyle bir video yayınlaması sosyal medyada manidar bulundu. Birçok sosyal medya kullanıcısı Fis köyünün ne anlama geldiğine dair paylaşımlar yaparak tepkilerini dile getirdi. Bilindiği üzere terör örgütü PKK, 1978 yılında, Lice'nin Fis köyünde Abdullah Öcalan ve kendisini destekleyen 21 kişi tarafından kurulmuştu.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ GÖSTERİLDİ: "HAYIRDIR?"

Tanrıkulu'nun paylaşımına tepki gösterenlerden olan AK Partili Metin Külünk, "Çocukluğunu anımsatmışsın, doğum günü kutlamaya mı gidiyorsun diyeceğim de, Kasım ayına çok var. Hayırdır?" diye sordu.

"HEPİNİZE SÖZ KANDİL'E BAHAR GELMEYECEK!"
AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ise “PKK'nın 1978'de kurulduğu Fis Köyü'ne gidip şehitlerimizin ruhunu inciten Tanrıkulu'na sesi çıkmayanlara yazıklar olsun! Hepinize söz Kandil'e bahar gelmeyecek!" dedi.

"BİR YERLERE SELAM GÖNDERMİŞ"
Sosyal medyada tepkisini gösteren İstanbul Şehir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde Öğretim Üyesi Hüseyin Alptekin ise "TSK, SİHA'larla sivilleri öldürüyor diyen, devleti katliam yapmakla suçlayan Tanrıkulu şimdi de PKK'nın kurulduğu köyden bir yerlere selam göndermiş. Peki, CHP'nin Tanrıkulu'nu Diyarbakır birinci sıradan aday göstermesi kime ne mesaj gönderiyor?" dedi.

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN TEPKİ  

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Tanrıkulu'nun paylaşımını alıntılayarak şu ifadeleri kullandı: "27 Kasım 1978'de terör örgütü PKK'nın kurulduğu köyü ziyaret ederek ve sürekli ziyaret ettiği ifade ederek PKK'ya selam yollayan CHP milletvekili. Atatürk ne hissederdi acaba bu rezillik karşısında?"

MEHMET ALİ ÇELEBİ'DEN TEPKİ

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi de yaptığı paylaşımda, "PKK’nın 1978'de kurulduğu Fis Köyü'ne gidip şehitlerimizin ruhunu inciten Tanrıkulu’na sesi çıkmayanlara yazıklar olsun! HEPİNİZE SÖZ KANDİLE BAHAR GELMEYECEK!" ifadelerine yer verdi.

BİR VİDEO DA HAYVAN BORSASINDAN

Tartışmaların gölgesinde seçim çalışmalarını yürüten Tanrıkulu, dün de  Diyarbakır Canlı Hayvan Borsasını ziyaret ederek esnaflarla ve üreticilerle bir araya geldiğine ilişkin video paylaşımını yaptı. Paylaşımında Tanrıkulu, dezenfekte bahanesiyle hafta ortası borsayı kapatan Vali ve Belediye Genel Sekreterini uyararak, “Esnafa zorluk yaşatmayın, uygulamaya son verin” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz